Sport

A Liverpool történelmi vereséget szenvedett

Lewandowski beérte Raúlt a Bajnokok Ligája góllövőlistáján, most már csak Ronaldo és Messi előzi meg

A Real Madrid magabiztosan megverte az Intert, s ezzel, a csoportszakasz megkezdése óta először, továbbjutó helyen áll a Bajnokok Ligájában.

A Liverpool történelmi vereséget szenvedett
A szlovén Josip Ilicic öt méterről talált a liverpooli Alisson lába alatt a hálóba
Fotó: AFP/Laurence Griffiths

Antonio Conte, az olaszok edzője szerint „a korai gól és a kiállítás miatt már megmászhatatlanul magas lett a hegy”. Eden Hazard már a hetedik percben értékesítette a Nacho által kiharcolt tizenegyest, majd a 30. percben a magának büntetőt követelő interes Arturo Vidal öt másodpercen belül két sárga lapot is kapott. A nap meglepetését az Atalanta győzelme jelentette az Anfield Roadon. Jürgen Klopp korábbi 173 mérkőzésén a Liverpool egyszer sem kapott ki otthon egynél nagyobb különbséggel. Amióta használják Angliában az Opta statisztikai elemző rendszert (2003 óta…) most először fordult elő, hogy a Liverpool kapura lövés nélkül zárjon egy hazai meccset. A Bayern München folytatta győzelmi sorozatát, Robert Lewandowski lőtte az első gólt. Ez volt a lengyel hetvenegyedik találata a királykategóriában, s beérte a Cristiano Ronaldo és Lionel Messi mögött harmadik Raúlt.

A csoport: Bayern München–Salzburg 3–1, Atlético Madrid–Lokomotiv Moszkva 0–0. Az állás: 1. Bayern München 12 (már továbbjutott), 2. Atlético 5, 3. Lokomotiv 3, 4. Salzburg 1.
B csoport: Mönchengladbach–Sahtar 4–0, Internazionale–Real Madrid 0–2. Az állás: 1. Mönchengladbach 8, 2. Real Madrid 7, 3. Sahtar 4, 4. Internazionale 2.
C csoport: Olympiakosz Pireusz–Manchester City 0–1, Olympique Marseille–FC Porto 0–2. Az állás: 1. Manchester City 12 (már továbbjutott), 2. FC Porto 9, 3. Olympiakosz 3, 4. Olympique Marseille 0.
D csoport: Liverpool FC–Atalanta 0–2, AFC Ajax–Midtjylland 3–1. Az állás: 1. Liverpool FC 8, 2. Ajax 7, 3. Atalanta 7, 4. Midtjylland 0.

Kapcsolódó írásaink