Sport

Spórolhatnak Messiék, csökkent a fizetésük

A koronavírus-járvány a spanyol labdarúgókluboknak is hatalmas bevételkiesést jelent, a La Liga keddi közlése szerint összesen mintegy 700 millió euróval csökkent a csapatok bérköltsége.

Spórolhatnak Messiék, csökkent a fizetésük
Lionel Messiék a fizetésükön is megérzik a járvány hatásait: a Barca jelentősen csökkentette a játékosok bérét és jövőre is jóval kevesebbet költhet a járandóságaikra, mint korábban
Fotó: AFP/NurPhoto/Urbanandsport

A Barcelona és a Valencia mintegy 40 százalékkal vitte lejjebb labdarúgói járandóságát, a „dobogón” még a két madridi együttes, a Real és az Atlético áll 27-27 százalékos mínusszal. Javier Tebas ligaelnök a visszaesés miatt arra számít, hogy a csapatok nem, vagy alig szerződtetnek majd új labdarúgót a téli átigazolási szezonban.

Az elnök hozzátette, központi szankció nem várható azokkal a klubokkal szemben, amelyeknek túl nagy lesz a fizetési költsége, de figyelmeztette az együtteseket a felelősségteljes gazdálkodásra. A Barcelona egy idénnyel ezelőtt 671 millió eurót költhetett bérekre, ez 383 millióra csökkent.

Az ősi rivális Real Madridnál 641 millió euróról 468-ra apadt az összeg, míg az Atlético Madrid 252 milliót adhat játékosainak. A legkisebb bérköltséggel, 34 millió euróval az újonc Elche kalkulálhat. A legnagyobb veszteséget elkönyvelő két klub közül a katalánok több labdarúgójuk fizetését is csökkentették, míg a Valencia legjobbjai közül több játékost is eladott.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom