Sport

Megvan a bérmegállapodás, december 22-én rajtolhat az új NBA-szezon

Az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) és a játékos-szakszervezet aláírta a bérmegállapodást, ezzel minden akadály elhárult az elől, hogy december 22-én rajtoljon a következő szezon. A bérplafon klubonként 109 millió dollár lesz, ami megegyezik az előző idény fizetési maximumával.

Megvan a bérmegállapodás, december 22-én rajtolhat az új NBA-szezon
LeBron James (balra), a győztes Lakers, és Jimmy Butler, a vesztes Miami sztárja az előző NBA-idény nagydöntőjében
Fotó: AFP/Getty/NBAE/Douglas P. DeFe

A szokásos 82 helyett 72 mérkőzésből álló alapszakasz előtt az edzőtáborok december elején kezdődnek meg. A menetrend értelmében a legutóbbi döntősök csak hét hetet pihenhetnek a szezonrajt előtt. Az egyelőre nem világos, hogy nézőkkel bonyolítják-e le a meccseket, illetve hogyan reagálnak a csapatok az esetleges pozitív koronavírustesztekre.

Az előző idény négy hónapos csúszással csak október közepén ért véget, ugyanis a koronavírus-járvány miatt márciusban félbeszakadt szezont egy úgynevezett buborékban fejezték be a floridai Disney Worldben. Itt a nagydöntő két résztvevője, a Miami Heat és a története 17. bajnoki címét 4-2-es összesítéssel elhódító Los Angeles Lakers gyakorlatilag három hónapig élt teljes elszigeteltségben.

Kapcsolódó írásaink