Sport

Szoboszlai tesztje negatív, hazatérhet a válogatotthoz

A vasárnapi pozitív eredmények után hétfőn negatív koronavírus-tesztet produkált a Salzburgnál Szoboszlai Dominik, így a magyar futballválogatott kulcsembere hazatérhet a nemzeti csapat csütörtöki, Izland elleni sorsdöntő pótselejtezőjére - számolt be hétfőn este a Nemzeti Sport.

Szoboszlai tesztje negatív, hazatérhet a válogatotthoz
Szoboszlai Dominik mégis pályára léphet Izland ellen
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Ahogy arról korábban mi is írtunk, a Salzburg csapata hétfőn délelőtt jelezte, hogy a Rapid Wien elleni vasárnapi rangadót követően elvégzett tesztek közül hat pozitív eredményt hozott, így a teljes keret karanténba került, és kérdésessé vált, hogy az érintett játékosok elutazhatnak-e a soron következő válogatott mérkőzésekre.

Hétfőn újratesztelték a futballistákat, és a salzburgi klubhonlap beszámolója szerint az összes teszt negatív lett. A Salzburg jelezte, a hétfői eredményekkel a kezükben azonnal intézkednek, hogy játékosaik elindulhassanak nemzeti válogatottjaikhoz - adta hírül a Nemzeti Sport.

A portál cikke emlékeztet rá, hogy Salzburgban értetlenül álltak az eredmény előtt, ugyanis a hétvégi bajnoki előtt péntek reggel még a teljes keret negatív teszteredményt produkált. Az osztrák beszámolók szerint ráadásul a tesztek több játékosnál is vitatható eredményt mutattak. Ezt követően döntöttek úgy, hogy újabb tesztnek vetik alá az érintett labdarúgókat hétfőn, ezek eredménye érkezett meg késő estére.

Arra a Salzburg is utalt a hétfő délelőtti közleményében, hogy szeretnék tisztázni a szombati és pénteki tesztek eredményei közötti eltérést,

Kapcsolódó írásaink