Sport

Sikeres volt Diego Maradona műtétje

Sikeres volt a műtét, amelyet a minden idők egyik legjobb labdarúgójaként számon tartott Diego Maradonán végeztek el koponyaűri vérzés miatt kedden Argentínában.

Sikeres volt Diego Maradona műtétje
Diego Maradona már jobban van műtétje után és néhány napon belül a kórházat is elhagyhatja
Fotó: AFP/Alejandro Pagni

„Sikerült eltávolítanunk a vérömlenyt. Diego jól viselte a beavatkozást. Már felébredt, és minden rendben van” - mondta sajtótájékoztatóján orvosa, Leopoldo Luque.

Maradona depresszió miatt került be a La Plata-i magánklinikára, ahol vérszegénységet és kiszáradást is megállapítottak nála. Luque még hétfőn azt közölte, hogy háromnapos hidratálásra van szüksége, de nincs vészhelyzetben és bármikor elhagyhatja a kórházat.

A Gimnasia vezetőedzőjeként dolgozó Maradona pénteken ünnepelte 60. születésnapját. Aznap a csapata 3-0-ra legyőzte a Patronato együttesét, de a szakember már az első félidő vége előtt távozott a kispadról, ami kérdéseket vetett fel az egészségi állapotát illetően.

A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája 1986-ban világbajnoki címre vezette az argentin válogatottat.

Kapcsolódó írásaink

Kórházba került Diego Maradona

ĀAz argentin focilegenda depresszió jeleit mutatta, emellett kiszáradást és vérszegénységet is megállapítottak nála, jelenleg egy La Plata-i magánklinikán ápolják