Sport

Járványbiztossá alakította stadionját a Manchester United

Az Old Trafford stadion készen áll arra, hogy a koronavírus-járvány miatti szigorú szabályok betartásával is nézőket fogadjon a Manchester United labdarúgócsapatának hazai mérkőzésein.

Járványbiztossá alakította stadionját a Manchester United
Az Old Traffordon utoljára márciusban lehettek szurkolók, azóta üresek a legendás stadion lelátói
Fotó: AFP/POOL/Martin Rickett

Collette Roche, a klub operatív igazgatója szerdán azt mondta, átalakították a 76 ezer fő befogadására alkalmas létesítményt, a lelátókra 23 500 szurkoló mehetne be, így amint a brit kormány újra engedélyezi, hogy nézők előtt rendezzék a mérkőzéseket, azonnal ki tudnak nyitni.

A helyi törvényhozás eredetileg októbertől szerette volna ismét engedélyezni a nézők számára a belépést, ám az emelkedő fertőzésszám miatt elnapolta döntését.

Roche kijelentette, elég furcsa, hogy a mozik és a színházak nyitva állnak, stadionokba azonban nem mehetnek az emberek. „Biztos vagyok abban, hogy biztonsággal el tudnánk helyezni a drukkereket. Rendkívül érdekes, hogy máshol lehet gyülekezni, itt azonban nem” - fogalmazott a sportvezető.

A Manchester United szurkolói legutóbb márciusban, a városi rivális City elleni összecsapáson láthatták élőben kedvenceiket. Korábban a klub azt jelentette, a pandémia nyomán csak a kiesett jegybevételek miatt 70 millió fonttal (28,5 milliárd forinttal) csökkent a profitjuk.

Kapcsolódó írásaink