Sport

Tokmac: Megmutattuk, hogy jogosan vagyunk itt

Ahogy azt korábban megírtuk, a Ferencváros 5-1-es vereséget szenvedett a Barcelona otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének keddi nyitányán. A mérkőzés után Tokmac Nguen, Dibusz Dénes és Sigér Dávid nyilatkozott a magyar csapatból az M4 Sport kamerájának.

Tokmac: Megmutattuk, hogy jogosan vagyunk itt
A Ferencváros legjobbja egyértelműen Tokmac volt, a norvég csatár lőtt egy lesgólt, többször rendesen megkeverte a Barca védelmét, egy kiállítást, valamint egy tizenegyest is kiharcolt
Fotó: AFP/Lluis Gené

„Örülök, hogy a BL-ben játszhatunk. Megmutattuk, hogy jogosan vagyunk itt, hogy tudunk futballozni a világ egyik legjobb csapata ellen. A legjobbat próbáltam nyújtani ezen a mérkőzésen.A célom az volt, hogy megmutassam, hogyan lehet ilyen játékosok ellen jó teljesítményt nyújtani. 3-1 után Robert Makkal volt egy jó összjátékunk, az be is mehetett volna, de aztán jött Messi és a Barcelona, ők mindent eldöntöttek.” - idézi az Origo Tokmac szavait, aki a Ferencváros legjobbja volt, egy büntetőt és egy kiállítást is kiharcolt a Camp Nouban.

Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa elmondta, próbálták úgy indítani ahogy egy éve az Espanyol ellen. Ez sikerült is, most is volt egy lesgóljuk és egy kapufájuk az elején, tényleg csak egy kis szerencse hiányzott a gólhoz - tette hozzá a magyar válogatott kapuvédő.

Dibusz felidézte, hogy a Barcelona negyedóra után tudott föléjük kerekedni, az idő múlásával egyre fogyott az erő és a figyelem a Fradi játékosainak részéről, emellett az egyéni kvalitások közötti különbségek is megmutatkoztak.

Ugyanakkor úgy véli, nincs okuk szégyenkezni, de sajnálja, hogy 3-1 után nem tudtak újabb lehetőségeket kialakítani. „A végén két klasszis megoldás után szerezték meg a 4. és az 5. gólt a katalánok. Testközelből tapasztaltuk, milyen a Barcelona” - dicsérte az ellenfelet a magyar kapus. Messi büntetőjéről szólva kiemelte, hogy argentin klasszis nagyon jól rúgta a tizenegyest, talán ha kissé kevésbé erős a lövés, akkor lett volna esély a védésre. Hangsúlyozta, nem csak ez a gól bántja, hanem az összes kapott találat, és ha kicsit jobban odafigyelnek, megúszhatták volna kisebb vereséggel.

A zöld-fehérek középpályása, Sigér Dávid úgy fogalmazott:

„Felemás érzések vannak bennem. Nem is emlékszem, hogy amióta itt vagyok a Fradiban, kaptunk-e ki ennyi góllal, de most a Barcelona volt az ellenfél. Nem mondom azt, hogy ebben a meccsben több volt, reálisan ennyi van a két csapat között. Élveztem a játékot, lehetett játszani a Barca ellen, egészen addig, amíg meg nem szerezték a labdát, ha náluk volt a labda, akkor elképesztően jók. Próbáltuk segíteni egymást, de nem volt egyszerű dolgunk. Ha ritmust váltanak, akkor nagy bajt okoztak.” - foglalta össze a mérkőzés tapasztalatait a Fradi játékosa.

Rebrov: Hosszú út áll még előttünk

Szerhij Rebrov, az FTC vezetőedzője az utolsó két bekapott gól miatt csalódott kissé.

Az ukrán szakember az MTI kérdésére a találkozót követően sajtótájékoztatón a Camp Nouban elmondta, a találkozó elején jól futballozott a magyar együttes, amely helyzeteket alakított ki és akár gólt is szerezhetett volna. Ugyanakkor a Barcelona vezető gólját követően többet engedtek a riválisuknak, mint kellett volna. A tréner megjegyezte, megpróbáltak szervezetten védekezni, de a katalánoknak ezt sikerült feltörniük és főként labdavesztések után föléjük kerekedtek.

Hozzátette, öt mérkőzésük van még van hátra a csoportkörben, „hosszú az út”. Rebrov megjegyezte, a kiállítás után megpróbálták nyomás alá helyezni ellenfelüket, de a Barcelona olyan klasszisokkal rendelkezik, aki ilyen helyzetben egy az egyben is meg tudják oldani a párharcokat.

Ronald Koeman, a Barcelona vezetőedzője elmondta, jó mérkőzést játszottak, bár kicsit nehezen vették fel a mérkőzés ritmusát és hagyták játszani a Ferencvárost a találkozó elején. Megjegyezte, ez történik ha „lejjebb adnak az agresszióból” és abból a nyomásgyakorlásból, ami a Barcelona játékát jellemzi. A holland tréner hozzátette, a második félidőben már egy igazán jól futballozó csapatot látott, amely emberhátrányban is bizonyított.

Kapcsolódó írásaink