Sport

Megcsappant az érdeklődés a sportversenyek iránt

Jelentősen romlottak a televíziós nézettségi adatai a világ top sporteseményeinek. Miközben a koronavírus-járvány miatt nem engednek vagy csak korlátozottan szurkolókat a lelátókra, a legtöbb sportágról mintha leszoknának a tévénézők.

Megcsappant az érdeklődés a sportversenyek iránt
Az NBA döntője, nézők nélkül
Fotó: AFP/Nathaniel S. Butler

A híres Kentucky Derby lóversenyt az idén 49 százalékkal kevesebben látták, mint legutóbb, az észak-amerikai jégkorongliga döntőjét 2007-ben követték utoljára ilyen kevesen, és a most zárult észak-amerikai kosárlabdaliga fináléjának döntő összecsapása is negatív rekordot hozott. A Los Angeles Lakers 106-93-as győzelmét a Miami Heat ellen csak 5,6 millióan nézték. Tavaly a Toronto Raptors-Golden State Warriors döntő hatodik találkozóját 18,34 millióan látták.

Nyilván az se használ a nézettségnek, hogy a most zajló olasz kerékpáros körversenyen fertőzés miatt kiszállt az egyik legnagyobb favorit, a holland Steven Kruijswijk és csapata, a Jumbo-Visma és a teljes Mitchelton-Scott. Itt múlt szombaton elsőként az istálló kapitánya, Simon Yates kényszerült feladásra, de mostanra négy stábtag is kidőlt.

A Nemzetközi Úszóliga versenysorozata most pénteken kezdődik, de nem jó hír a húzónév, a holland olimpiai és világbajnok Femke Heemskerk kiesése, ő már meg se érkezett Budapestre. Más kérdés, hogy két negatív teszt után még bekapcsolódhat a november 15-én záruló versenysorozatba.

Kapcsolódó írásaink