Sport

„A magyarok leszállították a földre a sasokat”

Szerbia Magyarországnak ajándékozta a győzelmet, A magyarok leszállították a földre a sasokat, Szerbiának vissza kellett térnie a valóság talajára - ilyen és hasonló címekkel számoltak be a vasárnapi Szerbia-Magyarország labdarúgó Nemzetek Ligája-mérkőzésről (0-1) a szerbiai lapok és internetes oldalak.

„A magyarok leszállították a földre a sasokat”
A magyar válogatott játékosainak öröme Könyves Norbert gólja után
Fotó: AFP/Andrej Isakovic

A HotSport.rs sportportál beszámolója szerint a Sasok névvel illetett szerb válogatottól a szurkolók azt várták, hogy miután legyőzte a norvég együttest, kirobbanó formában lesz, és legyőzi a magyarokat is, ám a vasárnapi mérkőzésen a szerb játékosok rosszul teljesítettek, „a válogatott gyengébb kiadását láthatták a nézők”.

Ljubisa Tumbakovic szövetségi kapitány szerint futballistái érzelmileg kiürültek a norvégok elleni siker és az azt követő ünneplés után, és nem tudtak teljes szívvel játszani a magyar válogatott ellen. Mint mondta: ez nem kifogás, de egy lehetséges magyarázat.

Hozzátette: nem teljesen ugyanolyan felállásban játszottak a magyarok, mint a norvégok, de ez sem lehet mentség. Kiemelte: a magyar csapat nem lepte meg a szerbeket, erre készültek, de a norvég meccset fontosabbnak tartották. Elismerte, hogy Magyarország ellen nem a legerősebb és legütőképesebb összeállításban lépett pályára a szerb csapat.

A Sportski Zurnal című sportújság szerint viszont hiba volt változtatni a csapatösszeállításon, és ez meglátszott a végeredményen. A lap úgy véli: az első félidőben esett magyar gól voltaképpen ajándék volt, hiszen a szerb játékosok hibája miatt tudott Könyves Norbert helyzetbe kerülni. A szerbek pedig ezután már nem tudták összeszedni magukat.

A Vecernje Novosti című belgrádi napilap sportrovata szerint zárt és ötlettelen volt a szerbek játéka, a magyaroknak nem is volt sok dolguk a házigazdák ellen.

Kapcsolódó írásaink