Sport

A Napoli nem utazott el a Juventus elleni rangadóra

A Napoli labdarúgócsapata nem utazott el a Juventus elleni mérkőzésre, ám halasztási kérelmüket a Serie A elutasította, így a meccset nagy valószínűséggel 3-0-val a torinói gárdának ítélik majd.

A Napoli nem utazott el a Juventus elleni rangadóra
Piotr Zielinski az egyik olyan nápolyi játékos, aki megfertőződött a vírussal
Fotó: AFP/NurPhoto/Franco Romano

A nápolyiak azért nem utaznak el Torinóba, mert a helyi egészségügyi hatóságok utasítására karanténba került az egész csapat, mivel két játékosa - Piotr Zielinski és Eljif Elmas -, valamint egy munkatársa megfertőződött a koronavírussal a Genoa elleni mérkőzés után.

Szombaton a - Ferencvárossal azonos Bajnokok Ligája-csoportban szereplő - Juventus is bejelentette, hogy két koronavírusos megbetegedést regisztráltak a klubnál, de mivel a fertőzött személyek nem játékosok, és nem is a szakmai vagy az orvosi stáb tagjai, jelezték, hogy készen állnak a pályára lépésre vasárnap este.

A Serie A koronavírus-protokollja megegyezik az európai szövetség vonatkozó szabályaival, tehát ha egy csapatnak van legalább 13 bevethető játékosa, köztük legalább egy kapus, akkor a meccset le kell játszani. A Juventus láthatóan nem szándékozik elfogadni a halasztást, és azt szeretné, ha a nápolyiak is pályára lépnének.

A Napolinál a Serie A-nak arra a szabályára hivatkoztak, amely kimondja, hogy a helyi hatóságok rendelkezései felmentést adhatnak a mérkőzés lejátszásának kötelezettsége alól. Kérelmüket azonban a liga elutasította, így a győzelemért járó három pontot minden bizonnyal a Juventus javára fogják írni 3-0-s gólkülönbséggel.

Szombaton a Genoa-Torino FC mérkőzés is elmaradt az olasz élvonal harmadik fordulójában.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom