Sport

Két BL-meccsét is a Puskás Arénában játszhatja le a Ferencváros

Kizárólag az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntése, hogy a Bajnokok Ligája hazai mérkőzései közül a második és a harmadik meccset biztosan a Puskás Arénában játssza le a Ferencváros - tájékoztatta a Puskás Arénát működtető Nemzeti Sportközpontok a Magyar Távirati Irodát.

Két BL-meccsét is a Puskás Arénában játszhatja le a Ferencváros
A Ferencváros 25 év után szerepelhet ismét a Bajnokok Ligája csoportkörében
Fotó: fradi.hu

Emlékeztettek: idén nyáron rendezték volna az Európa-bajnokságot, és az UEFA kérésére nagyon jó minőségű hibrid gyepet telepítettek a Puskás Aréna pályájára - ilyen van az MTK stadionjában is -, amelynek a természetes, rendeltetésszerű élettartama egy év, meccsszámtól függetlenül.

Az Európai Szuperkupa után, a magyar labdarúgó-válogatott novemberi mérkőzései előtt, októberben lehetett sort keríteni az eredetileg is tervezett gyepcserére - fejtették ki. Hozzátették: ezért az első, októberi hazai BL-mérkőzését nem biztos, hogy a Puskás Arénában tudja játszani a Ferencváros, de a másodikat és a harmadikat igen.

Ehhez kizárólag az UEFA engedélyére van szükség. Az Európai Labdarúgó Szövetségnek kell ugyanis engedélyeznie, hogy az első hazai BL-mérkőzés után meccshelyszínt válthasson a csapat. Az engedély megszerzéséhez kérték az MLSZ támogatását is. Az NSK azon dolgozik, hogy mindhárom, de legalább a második és harmadik BL-meccs a Puskás Arénában legyen.

A Ferencváros az olasz Juventust, a spanyol FC Barcelonát és az ukrán Dinamo Kijevet kapta ellenfélül a csütörtöki csoportsorsoláson. 

Barcelonában kezd a Ferencváros

A Ferencváros október 20-án, kedden az FC Barcelona vendégeként kezdi meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében.

A magyar bajnok nyolc nappal később az ukrán Dinamo Kijevet, majd november 4-én a sorozatban kilencszer olasz bajnok Juventust látja vendégül.

Ezt követően november 24-én Torinóba utazik, majd december 2-án a Barcelonát fogadja. A december 8-i zárókörben pedig a Dinamo Kijev otthonában lépnek fel a zöld-fehérek, akiknek mind a hat találkozója 21 órakor kezdődik majd.

A Bajnokok Ligája G csoportjának pontos programja:

1. forduló (október 20.):
FC Barcelona (spanyol)-Ferencváros 21.00
Dinamo Kijev (ukrán)-Juventus (olasz) 18.55

2. forduló (október 28.):
Ferencváros-Dinamo Kijev 21.00
Juventus-FC Barcelona 21.00

3. forduló (november 4.):
Ferencváros-Juventus 21.00
FC Barcelona-Dinamo Kijev 21.00

4. forduló (november 24.):
Juventus-Ferencváros 21.00
Dinamo Kijev-FC Barcelona 21.00

5. forduló (december 2.):
Ferencváros-FC Barcelona 21.00
Juventus-Dinamo Kijev 21.00

6. forduló (december 8.):
Dinamo Kijev-Ferencváros 21.00
FC Barcelona-Juventus 21.00

Kapcsolódó írásaink