Sport

A Fradi elleni vereség után pszichológust rendeltek ki a Celtic focistáihoz

A sikertelen európai kupaszereplés miatt pszichológust alkalmaznak a skót bajnok Celtic FC labdarúgócsapatánál.

A Fradi elleni vereség után pszichológust rendeltek ki a Celtic focistáihoz
A Celtic labdarúgói egy felkészülési mérkőzésen
Fotó: JEFF PACHOUD / AFP

A glasgow-i együttes egymást követő harmadik szezonban maradt le a csoportkörről a Bajnokok Ligájában, miután augusztus végén hazai pályán 2-1-re kikapott a Ferencvárostól a selejtező második fordulójában.

Dermot Desmond többségi tulajdonos szerint a klubon elhatalmasodik a félelem, amikor a csapat kilép a nemzetközi porondra.

Neil Lennon vezetőedző közölte, nem a játékosok gondolkodásmódjának tulajdonítja a vereséget, és arról is beszélt, hogy tanulmányoznak különböző módszereket, amelyek elősegíthetik a teljesítmény javulását.

„Mindig arra törekszünk, hogy a lehető legjobban fejlődjünk. Ha ehhez meg kell néznünk a dolgok lélektani oldalát, akkor megtesszük. Akár külön-külön, akár csoportosan” - nyilatkozta a tréner.

A Celtic FC a lett Riga FC-vel találkozik a jövő héten az Európa-liga-selejtező harmadik körében.
 

Kapcsolódó írásaink

Ferencváros: üdvözlet a paradicsomban

ĀLabdarúgás. A zöld-fehérek a glasgow-i bravúrral csupán egyetlen győzelemre vannak az őszi főtáblás szerepléstől, Rebrov csapata zsinórban nyolcadszor nem kapott ki idegenben

Nincs a régióban sikeresebb a Fradinál

ĀLabdarúgás. Szergej Rebrov együttese csak a Dinamo Zagreb elleni sikerrel több pénzt keresett, mint bármelyik másik magyar futballklub negyedéves költségvetése