Sport

Soha, senki ennyiszer nem volt még a legjobb NBA-játékosok között

Immár egyedül LeBron James, a Los Angeles Lakers kosarasa tartja a legtöbbször az NBA-idény álomcsapatába választott játékosa címet. Ez a tizenhatodik alkalom, hogy bekerült az észak-amerikai kosárlabdaliga top-keretébe.

Soha, senki ennyiszer nem volt még a legjobb NBA-játékosok között
LeBron James mindenkit lekörözött
Fotó: AFP/Jesse D. Garrabrant

LeBron James a tizenötös csúcsot Kareem Abdul-Jabbar, Kobe Brykoant és Tim Duncan társaságában tartotta. Kareem húsz NBA-szezonban játszott, de 1989-ben a Los Angeles Lakers játékosaként visszavonult. Kobe Bryant sem javíthat már az eredményén, 2020. január 26-án légi balesetben elhunyt és Tim Duncan sem dobja már a kosarakat a San Antonio Spurs színeiben négy éve.

A legjobb első, második és harmadik ötöst a szakírók szavazati alapján állítják össze. A legszűkebb elitbe LeBron mellett Jannisz Antetokunmpo (Milwaukee Bucks), James Harden (Houston Rockets), Anthony Davis (Los Angeles Lakers) és Luka Doncic (Dallas Mavericks) került be. Az idei második ötösbe  Kawhi Leonard (Los Angeles Clippers), Nikola Jokic (Denver Nuggets), Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Chris Paul (Oklahoma City Thunder), valamint Pascal Siakam (Toronto Raptors) került be, míg a harmadik legjobb csapatban Jayson Tatum (Boston Celtics), Jimmy Butler ( Miami Heat), Rudy Gobert (Utah Jazz), Ben Simmons (Philadelphia 76ers), és Russell Westbrook (Houston Rockets) játszhatna a szavazatok alapján.

Négy csapat még versenyben van az NBA-rájátszás konferencia döntőiben, s a nagy döntő csak eztán következik.

Kapcsolódó írásaink