Sport

Fordulat: Messi mégis Barcelonában maradhat

Bár korábban úgy tűnt, Lionel Messi idén nyáron mindenképpen elhagyja a Barcelona labdarúgócsapatát, a legfrissebb hírek szerint a játékos mégis fontolgatja, hogy a klubnál marad.

Fordulat: Messi mégis Barcelonában maradhat
Újabb fejezet a Messi-sagában: Lehet, hogy mégsem hagyja el a Barcát a „Bolha”?
Fotó: AFP/Lluis Gené

Ahogy arról korábban mi is írtunk, szerdán hosszasan tárgyalt a Barcelona elnökével Jorge Messi, Lionel Messi édesapja és egyben ügynöke. A téma természetesen az argentin játékos jövője volt, és bár az első kiszivárgott információk szerint nem jutottak közelebb az egyezséghez a felek, most fordulat állhat be az ügyben.

Korábban Messi hajthatatlannak tűnt és képviselői útján megüzente a klubnak, hogy mindenképpen távozni akar, mégpedig lehetőleg ingyen, az egyesület vezetői viszont erről hallani sem akartak, és mindenképpen maradásra szerették volna bírni a csapat legnagyobb sztárját. Elengedni pedig csak abban az esetben lettek volna hajlandóak az argentin támadót, ha akad olyan kérője, amelyik hajlandó kifizetni a szerződésében szereplő 700 millió eurós kivásárlási árat.

Szerdán azonban az El Mundo Deportivo már arról írt, hogy Jorge Messi a Deportes Cuatrónak nyilatkozva elmondta, elképzelhető, hogy fia 2021 nyaráig - jelenlegi szerződése végéig - marad a Barcelonánál. Mint mondta - „ez is egy opció, amelyet fontolóra vesznek”. Josep María Bartomeu, a Barca elnöke egyébként szeretné elérné, ha Messi meghosszabbítaná a szerződését egy évvel, 2022-ig. Egybehangzó spanyol sajtóforrások szerint a hatszoros aranylabdás futballista még csütörtökön dönthet a sorsáról.

Lionel Messi 2001-ben került a Barcelona akadémiájára, 2004-ben mutatkozott be a felnőtt csapatban, azóta 763 hivatalos mérkőzésen 645 gólt szerzett, ezzel a klub történetének legeredményesebb játékosa. Az évek során számos trófeához segítette a csapatot, többek között tíz spanyol bajnoki címet nyert a gárdával és négyszer a Bajnokok Ligájában is a csúcsra ért.

Az utóbbi években számos rossz sportszakmai döntés - igazolások, edzők kiválasztása - és az ezekből következő gyenge eredmények miatt megromlott a viszonya a klubvezetéssel, és egyre többször lehetett arról hallani, hogy elhagyná a katalánokat.

Ennyire azonban még soha nem tűntek komolynak a szándékai, mint idén nyáron: a játékos augusztus 26-án hivatalos faxüzenet útján közölte az egyesület irányítóival, hogy váltani szeretne, és egészen mostanáig úgy is tűnt, hogy nem fogják tudni maradásra bírni.

Kapcsolódó írásaink