Sport

Messi apja szerint kicsi az esély rá, hogy a fia a Barcelonában marad

Jorge Messi, Lionel Messi édesapja és ügynöke Barcelonában érkezett, hogy fia ügyéről tárgyaljon a Barca elnökével, Josep María Bartomeuval.

Messi apja szerint kicsi az esély rá, hogy a fia a Barcelonában marad
Jorge Messi a barcelonai reptéren, az újságírók nem sok információt tudtak kiszedni Lionel Messi édesapjából
Fotó: AFP/Lluis Gené

Szerdán délelőtt az újságírók mikrofonvégre kapták Messi édesapját, miközben Bartomeu irodájába igyekezett. Jorge Messi úgy fogalmazott: „nehéz ügy” lesz, hogy fia Barcelonában maradjon - írja a katalán Sport. Hozzátette, nem tud semmi konkrétumot mondani a Manchester Cityről és nem beszélt Pep Guardiolával, az angol csapat vezetőedzőjével sem.

A tervek szerint a felek a szerdai nap folyamán ülnek tárgyalóasztalhoz, az álláspontok azonban meglehetősen távol állnak egymástól: Bartomeu és a Barca vezetése hallani sem akar Messi távozásáról és 2022 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást ajánlanak a játékosnak. Az esetleges klubváltásba pedig csak akkor mennének bele, ha lenne olyan érdeklődő, amelyik hajlandó kifizetni az argentin támadó 700 milliós kivásárlási árát, erre azonban minimális az esély.

Ezzel szemben Messi és ügyvédei azt szeretnék elérni, hogy a hatszoros aranylabdás futballista ügye legkésőbb néhány héten belül lezáruljon, mégpedig úgy, hogy ingyen igazol új állomáshelyére.

Közben a csapat másik sztárcsatára, a Messi egyik legjobb barátjának számító Luis Suárez is egyre távolabb kerül a Barcától, a hírek szerint a Juventus személyében egy igen komoly kérője is akad. A katalánok nemrégiben kinevezett új vezetőedzője, Ronald Koeman korábban közölte az uruguayi játékossal, hogy nem számít rá.

Kapcsolódó írásaink

Messi nem hajlandó tárgyalni Bartomeuval

ĀA Barcelona elnöke még a posztjáról is hajlandó lenne lemondani, hogy maradásra bírja az argentin klasszist, aki azonban hajthatatlan - Sajtóhírek szerint a Manchester City már ajánlatot is tett a játékosért