Sport

Alig maradt védő a válogatott keretében, de Rossi így is optimista

Személyes okok miatt távol marad a magyar labdarúgó-válogatott következő két Nemzetek Ligája-mérkőzésétől Bese Barnabás és Bolla Bendegúz.

Alig maradt védő a válogatott keretében, de Rossi így is optimista
Marco Rossi szerint nem szabad félnünk senkitől és semmitől, bátran kell játszanunk
Fotó: MLSZ

Marco Rossi szövetségi kapitány a csapat szerdai edzése előtt megtartott budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a koronavírus-járványhoz nincs köze annak, hogy a két futballista kikerült a keretből.

„A védelemben így nagyon kevés játékosunk maradt, ezért azt még át kell gondolnunk, hogy a hátsó alakzatot hogyan állítsuk össze” - nyilatkozta az olasz szakember. Hozzátette: 2018 óta többször előfordult már vele, hogy bizonyos futballistákra nem számíthatott, de több olyan mérkőzést is tud mondani példaként, amelyen nem a legjobb összeállításban lépett pályára a csapat, mégis jó eredményt ért el.

„Nehéz helyzetben vagyunk, de szeretném, ha pozitívan állnánk hozzá a soron következő meccsekhez. Úgy látom, a magyar emberek sokszor pesszimisták, én most lelkesedést és küzdelmet várok a játékosoktól, azt szeretném, ha a kezdő sípszótól a lefújásig küzdenének” - mondta Rossi, aki szerint bár a labdarúgásban mindig az eredmény számít, számára most az a fontos, hogy a csapat végig harcoljon és igyekezzen megvalósítani a begyakorolt taktikai elképzeléseket.

Szalai Ádám fogja viselni a kapitányi karszalagot a következő meccseken
Szalai Ádám fogja viselni a kapitányi karszalagot a következő meccseken
Fotó: MLSZ

A szövetségi kapitány elárulta, a csapatkapitányi karszalagot Szalai Ádám viseli majd, mert „a személyisége, az elkötelezettsége és a tapasztalata miatt ő a legmegfelelőbb erre a feladatra”.

Rossi azt is elmondta, hogy az elmúlt hónapokban sokat dolgoztak a játékosok pszichológiai felkészítésén, ennek a munkának az eredményét is szeretné látni a pályán.

„Nem szabad félnünk senkitől és semmitől, bátran kell játszanunk” - jelentette ki a szakvezető, aki a török válogatottról azt mondta, papíron sokkal jobb, mint a magyar, de azt, ami a pályán történik egy mérkőzésen, számtalan tényező befolyásolja.    

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a válogatott keret és a szakmai stáb tagjainak mindkét koronavírus-tesztje negatív lett.

A Nemzetek Ligája B divíziójának 3. csoportjába sorolt magyar együttes csütörtökön Törökországban kezdi meg a 2020/21-es sorozatot, majd három nappal később Oroszországot fogadja. A csoport negyedik tagja Szerbia.

Rossi szerint a törökök a mérkőzés esélyesei

 „Az esélyek nem mellettünk szólnak, de a futball tud váratlan dolgokat produkálni, mi pedig azon leszünk, hogy ezt csütörtök este bizonyítsuk, és jó eredményt érjünk el Sivasban” - idézte Marco Rossit a magyar szövetség Twitter-oldala a szerdai, törökországi sajtótájékoztatót követően.

Az olasz szakember hozzátette, a magyar bajnokság ugyan már három hete zajlik, a török viszont még nem kezdődött el, ennek ellenére ez nagy előnyt nem jelent, hiszen mindig a teljesítmény, a minőség dönt a pályán, és ez holnap sem lesz másképp.

A játékosok közül Holender Filip válaszolt az újságírók kérdéseire: „Nehéz mérkőzésre számítok egy nagyon jó csapat ellen, hiszen pontosan tudjuk, mennyire erős a török válogatott. Mi viszont mindent bele fogunk adni, hogy egy ilyen erős ellenféllel szemben is jó eredményt érjünk el csütörtök este” - mondta a támadó.

A magyar válogatott kerete

Kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (MOL Fehérvár FC)

Védők:
Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Apollon Limasszol)

Középpályások:
Cseri Tamás (Mezőkövesd), Pátkai Máté (MOL Fehérvár FC), Kalmár Zsolt (FC DAC), Nagy Ádám (Bristol City), Schäfer András (FC DAC), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg)

Csatárok:
Babati Benjamin (ZTE), Holender Filip (FC Lugano), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg), Simon Krisztián (Újpest FC), Szalai Ádám (FSV Mainz 05), Szőke Adrián (Heracles Almelo)

Kapcsolódó írásaink