Sport

Messi mégsem vesz részt a Barcelona vasárnapi koronavírustesztjén

Bár korábban több forrásból is arról lehetett hallani, hogy Lionel Messi elmegy az FC Barcelona vasárnap esedékes szezon előtti koronavírustesztjére és a másnapi edzésen is részt vesz, a spanyol sajtó most arról ír, hogy az argentin támadó tudatta a klubbal: sem a vizsgálatokon, sem a tréningen nem jelenik meg.

Messi mégsem vesz részt a Barcelona vasárnapi koronavírustesztjén
Lionel Messi Barcelonában maradására egyre kisebb az esély
Fotó: AFP/Rafael Marchante

A RAC1 katalán rádióra hivatkozva a Marca közölte, habár Messinek korábban szándékában állt elmenni a vasárnapi tesztelésre, amely a Barcelona minden játékosa számára kötelező, most mégis úgy döntött, hogy kihagyja a vizsgálatokat, és az új vezetőedző, Ronald Koeman első, hétfői tréningjén sem ölt szerelést.

Messi állítólag lezártnak tekinti az ügyét a klubbal, úgy véli, azzal, hogy hivatalos úton közölte távozási szándékát, már nem tartozik a csapathoz.

Bár a játékos és ügyvédi szeretnék, ha a hatszoros aranylabdás klasszis ingyen távozhatna, a Barcelona vezetői ragaszkodnak hozzá, hogy Messit jövő nyárig élő szerződés köti az egyesülethez, ahonnan csak akkor igazolhat el az idén, ha egy csapat hajlandó kifizetni a 700 millió eurós lelépési záradékát.

Ramon Planes, a katalánok sportigazgatója a minap Trincao bemutatásakor megerősítette, Messinek 2021-ig él a megállapodása a Barcával, így eszük ágában sincs tőle megválni, főleg nem ingyen

Kapcsolódó írásaink

Messi nem hajlandó tárgyalni Bartomeuval

ĀA Barcelona elnöke még a posztjáról is hajlandó lenne lemondani, hogy maradásra bírja az argentin klasszist, aki azonban hajthatatlan - Sajtóhírek szerint a Manchester City már ajánlatot is tett a játékosért