Sport

A Fehérvár FC tizenegyesekkel jutott tovább az EL-selejtezőben

A Fehérvár FC továbbjutott a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének első fordulójából, miután csütörtökön házigazdaként az 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 4-2-re legyőzte az ír Bohemian FC-t.

A Fehérvár FC tizenegyesekkel jutott tovább az EL-selejtezőben
Nikolics Nemanja, a fehérvári csapat játékosa tizenegyesből gólt szerez a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 1. fordulójában játszott Fehérvár FC - Bohemians (ír) mérkőzésen Székesfehérváron 2020. augusztus 27-én
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 Európa-liga, selejtező, 1. forduló: Fehérvár FC-Bohemian FC (ír) 1-1 (1-1, 1-1, 1-1) - büntetőkkel: 4-2

Székesfehérvár, zárt kapuk mögött, v: Hrisztofi (ciprusi)

gólszerzők: Nikolics (37., tizenegyesből), illetve Ward (22.)

sárga lap: Nikolics (68.), illetve Lyons (18.), Grant (68.), Finnerty (71.), Buckley (85.)

Fehérvár FC:


Kovácsik - Nego, Rus, Stopira, Fiola - Alef (Pátkai 75.), Houri - Bamgboye, Evandro (Nikolov 101.), Petrjak (Géresi 109.) - Nikolics (Hodzic 74.)


Bohemian FC:

McGuinness - Lyons, Casey, Cornwall (Finnerty 71.), Breslin - Buckley (Mandroiu 109.), Lunney (Levingston 79.) - Twardek, Ward (Devoy 83.), Grant - Wright

A találkozó elején rögtön magához ragadta a kezdeményezést a Fehérvár FC, amely tíz perc alatt három nagy lehetőséget is kihagyott. A Bohemians elsősorban a védekezéssel volt elfoglalva, de amikor lehetősége nyílt, bátran lendült támadásba, és egy ilyen akció végén Keith Ward jóvoltából a vezetést is megszerezték. A fehérvári gárda hátrányba kerülve tovább rohamozott, és Nikolics Nemanja büntetőből elért találatával még a szünet előtt egyenlített.

A második félidőre jelentősen alábbhagyott az iram. A hazaiak birtokolták jóval többet a labdát, de minden kínálkozó lehetőségüket elpuskázták. A vendégek masszívan védekeztek és kihúzták a rendes játékidőt újabb kapott gól nélkül, így következhetett a ráadás.

A hosszabbításban nagy erőket mozgósítottak a csapatok, a hazai együttes a győztes gólért küzdött, sikertelenül, míg a Bohemians a góltól óvta kapuját, sikerrel. A tizenegyesekre maradt a döntés, amelyet a fehérváriak rúgtak jobban, 4-2-re megnyerték a párharcot, így továbbjutottak a második fordulóba, amelynek sorsolását hétfőn rendezik.

A fehérvári játékosok örülnek a tizenegyespárbaj megnyerése után a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 1. fordulójában játszott Fehérvár FC - Bohemians (ír) mérkőzés végén Székesfehérváron 2020. augusztus 27-én
A fehérvári játékosok örülnek a tizenegyespárbaj megnyerése után a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 1. fordulójában játszott Fehérvár FC - Bohemians (ír) mérkőzés végén Székesfehérváron 2020. augusztus 27-én
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Izlandon győzött a Dunaszerdahely

A Dunaszerdahely 2-0-ra győzött az izlandi FH Hafnarfjördur otthonában a labdarúgó Európa-liga-selejtező első fordulójának csütörtöki játéknapján, ezzel továbbjutott.

A vendég szlovák csapat két magyar futballistája, a csapatkapitány Kalmár Zsolt, valamint Schäfer András egyaránt végigjátszotta a találkozót, utóbbi a 29. percben sárga lapot kapott.

A továbbjutásról egy mérkőzés dönt, amelyet minden helyszínen zárt kapuk mögött játszanak. A második forduló sorsolását hétfőn rendezik.

Kapcsolódó írásaink