Sport

Ötven fekvőtámasszal ünnepelt

Vívás. A kétszeres olimpiai bajnoknő ma a szövetség alelnökeként segíti a sportágat

Szombaton ünnepelte ötvenedik születésnapját a kétszeres olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok párbajtőröző, Nagy Tímea, aki szerencsésnek tartja, hogy sikeres versenyzői pályafutása után sem szakadt el a sporttól.

Ötven fekvőtámasszal ünnepelt
Nagy Tímea most is sportos életet él
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A Hajós Alfréd Uszoda és a Duna Aréna létesítményvezetőjeként a vizes sportágak központját irányítja, a Magyar Vívószövetség alelnökeként szeretett sportágát segíti, nemrég megválasztották a Halhatatlanok Klubja elnökének, amit hatalmas megtiszteltetésnek tart.

De vezetőként nem csak papol a mozgás fontosságáról: „Minden hétköznap négykor kelek, és fél öttől fél hatig edzem − árulta el Nagy Tímea. − A programot is én találom ki, hasizom, combizom, fekvőtámasz. A fekvőtámasznak pedig külön története van. Úgy két évvel ezelőtt, egy barátnőm azt mondta, hogy petyhüdt a felkarom. Ezen annyira felhúztam magam, hogy másnap hajnalban elkezdtem fekvőtámaszozni. Három szabályosat tudtam lenyomni. A születésnapomon viszont már megcsináltam az ötvenet.”

A munkája mellett gyermekei töltik ki az életét: „Csenge huszonkettő, Luca tizennyolc, Csanád tizenöt éves, vízilabdáznak, bár egy időben Luca megpróbálkozott a vívással, de visszatért a medencéhez − mondta az ünnepelt, aki szerint: – Az, hogy olimpiai bajnok vagyok, csak annyit jelent, hogy akkor én voltam ott, abban a pillanatban a legjobb. Nem vagyok több semmivel, mint az, aki emberek életét menti meg vagy gyerekeket tanít.”

Kapcsolódó írásaink