Sport

Lőw Zsolt Budapestre hozná a BL-trófeát

Lőw Zsolt, a Paris Saint-Germain pályaedzője - aki történelmet írva első magyar trénerként vehet részt a Bajnokok Ligája vasárnap esti fináléjában - csapata győzelme esetén Budapestre hozhatná a BL-serleget a szeptemberi UEFA-szuperkupa mérkőzésre.

Lőw Zsolt Budapestre hozná a BL-trófeát
Lőw Zsoltot (jobbra), a PSG magyar pályaedzőjét óriási büszkeséggel töltené el, ha részese lehetne a PSG BL-győzelmének
Fotó: AFP/Dominique Faget

Mint arról már mi is többször írtunk, szeptember 24-én Budapesten, a Puskás Arénában csap össze egymással a labdarúgó Bajnokok Ligája és az Európa-liga 2019/20-as kiírásának győztese az Európai Szuperkupáért. Ennek kapcsán BL-döntős Paris Saint-Germain pályaedzője, Lőw Zsolt nyilatkozott a legrangosabb európai kupasorozat vasárnapi fináléját megelőzően a Digi Sport híradójának:

„Magyar emberként, BL-győztesként visszatérni a Puskás Arénába, ez valami elképesztő élmény lenne, a sors sem tudna jobb forgatókönyvet írni ennél. Elképesztő történet lenne számomra, de szerintem sok magyar ember számára is." - fogalmazott Lőw.

Óriási büszkeséggel töltene el, ha úgy beszélnének rólunk, a Paris-Saint Germainről, az edzői stábról, mint amelynek részese egy magyar srác, aki Magyarországról indult, és onnan érte el ezeket a sikereket. Többen felismernék az országunkban rejlő lehetőségeket, hogy mennyi tehetségünk van, akár edző, akár játékos szinten, és egy picit felkapná mindenki a fejét Magyarország hallatán. Egy mérkőzés választ el minket ettől, ami viszont borzasztó nehéz lesz” – tette hozzá a PSG másodedzője.

Kapcsolódó írásaink

Csúcstalálkozó

ĀLabdarúgás. Vasárnap este Lisszabonban a Paris Saint-Germain és a Bayern München, a tavasz legjobb két csapata játszik a Bajnokok Ligája serlegéért