Sport

Lehet, hogy maradnak az egymeccses párharcok a BL-ben és az Európa-ligában

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fontolgatja, hogy a jövőben a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is megtartja a kieséses rendszerben a koronavírus-járvány miatt idén kényszermegoldásként alkalmazott egymeccses párharcokat.

Lehet, hogy maradnak az egymeccses párharcok a BL-ben és az Európa-ligában
Elképzelhető, hogy ősszel kezdődő új idényben is egymeccses párharcokban dől majd el a továbbjutás az európai kupák kieséses szakaszában
Fotó: AFP/Rafael Marchante

„Be kell vallanom, az egymeccses rendszer számomra sokkal izgalmasabb, mint a korábban alkalmazott kétmeccses párharcoké” - fogalmazott az UEFA első embere a BL vasárnap esti döntője előtt, amelyet a Paris Saint-Germain és a Bayern München vív Lisszabonban. Hozzáfűzte, széleskörű konzultáció előzi majd meg a változtatási javaslattételt. „Ez az egyik érdekes hozadéka a pandémiának. Egy ilyen rendszert kellett terveznünk és játszanunk, és a végén kiderül, hogy egy rendkívül érdekes lebonyolítást láthatunk.”

Aleksander Ceferin szerint nehéz helyet találni egy nyolcas tornának a versenynaptárban, mert a játékosok az év 365 napjának majd mindegyikén futballoznak.

„Egy meccsen bármelyik csapat le tudja győzni bármelyik riválisát, akár a Bajnokok Ligájában, akár az Európa-ligában” - mondta a sportvezető megemlítve, hogy a lehetőséget a későbbiekben komolyan meg kell fontolniuk, és erről szeptember-október táján kezdhetnek tárgyalni.

Ceferin beszélt arról is, hogy a kevesebb mérkőzés nem feltétlenül jelent bevételkiesést az UEFA számára, amennyiben a magas minőségű találkozókat megfelelően beharangozzák.

Kapcsolódó írásaink

Csúcstalálkozó

ĀLabdarúgás. Vasárnap este Lisszabonban a Paris Saint-Germain és a Bayern München, a tavasz legjobb két csapata játszik a Bajnokok Ligája serlegéért