Sport

Sir Alex Ferguson is gratulált Jürgen Kloppnak

A Manchester United edzőlegendája, Sir Alex Ferguson videoüzenetben gratulált a Liverpoollal angol labdarúgó-bajnokságot nyert Jürgen Kloppnak.

Sir Alex Ferguson is gratulált Jürgen Kloppnak
Jürgen Klopp, a győztes Liverpool menedzsere a Premier League bajnokának járó trófeával
Fotó: AFP/POOL/Laurence Griffiths

A skót tréner, aki 1986 és 2013 között 13 bajnoki címet szerzett az MU-val, egy videointerjúban úgy fogalmazott, az ősi rivális Liverpoolt edző német szakember megérdemelte, hogy Premier League-diadalt ünnepeljen csapatával.

„Megbocsájtok neked, amiért hajnal fél négykor ébresztettél fel csak azért, hogy közöld, megnyertétek a bajnokságot” - tette hozzá a 78 éves Ferguson. Kiemelte, a Liverpool játéka fantasztikus volt, Klopp személyisége pedig az egész klubra hatással van.

A német szakember vezette Liverpool 30 év elteltével nyert ismét angol bajnoki aranyérmet, ezzel a két klub örökmérlege 20-19-re módosult a Manchester United javára. Kloppot a PL vezetőedzői a szezon végén a legjobbnak választották, ezzel ő érdemelte ki az Alex Fergusonról elnevezett trófeát.

Klopp elmondta, hogy nagyra becsüli a skót edzőlegendát, és mesélt az első találkozásukról is:

„Ő volt az első brit menedzser, akivel személyesen találkoztam, együtt is reggeliztünk. Elég rég volt már, talán nem is emlékszik rá, én viszont soha nem fogom elfelejteni, számomra olyan volt, mintha magával a pápával találkoztam volna” - idézi Klopp szavait a BBC.

Kapcsolódó írásaink