Sport

Nem kell karanténba vonulnia a Real Madridnak

Nem kell karanténba vonulnia a Real Madrid labdarúgó csapatának a Manchester City elleni labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő jövő pénteki meccse előtt.

Nem kell karanténba vonulnia a Real Madridnak
A Real Madrid játékosai, a szakmai stáb és a vezetők felmentést kapnak a jelenleg a szigetországban a Spanyolországból érkezőkre vonatkozó 14 napos karanténkötelezettség alól
Fotó: AFP/Gabriel Bouys

Az egyetlen észszerű döntést hozták meg az angolok: a Sky Sports News értesülése szerint a Real Madrid játékosai, a szakmai stáb és a vezetők felmentést kapnak a jelenleg a szigetországban a Spanyolországból érkezőkre vonatkozó 14 napos karanténkötelezettség alól.

Az új egészségügyi korlátozást egyébként a spanyolok igazságtalannak tartják. Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök kijelentette, s ezt a BBC is lehozta kedden délelőtt, hogy a legtöbb spanyol régióban a turisták sokkal nagyobb biztonságban vannak, mint az Egyesült Királyságban. És jelezte, tárgyalnak a döntés minél hamarabbi megmásítása érdekében.

 Nem biztos, hogy ennek a harcnak a folyománya, de a londoni kormány a nagy sportesemények lebonyolítását támogatandó úgy döntött, hogy eltekint a Real Madrid focistái és a csapat stábja esetében a kéthetes kötelező karanténtól.

Ha nem tett volna így, a BL-nyolcaddöntő visszavágót nem lehetne megtartani augusztus 7-én Manchesterben. A zárt kapus mérkőzésen jó esélyei vannak a házigazda Citynek, a koronavírus-járvány európai kirobbanása előtti első meccsen, február 26-án 2-1-re nyertek Madridban.

Más kérdés, hogy a Real időközben megnyerte a spanyol bajnokságot, nem is a kiváló formájának, mint a csapaton belüli összhangnak köszönhetően. Az átütemezett Bajnokok Ligája finálét a negyeddöntőktől kezdve Portugáliában rendezik augusztus 12. és 23. között.

Kapcsolódó írásaink