Sport

Szoboszlai Dominik szerint ki kell jussunk az Európa-bajnokságra

A magyar labdarúgó-válogatott közel áll ahhoz, hogy kijusson a jövő évre halasztott Európa-bajnokságra. Ezt nyilatkozta az osztrák bajnokság legértékesebb játékosának választott 19 éves Szoboszlai Dominik, aki nagyon nem szeretné, ha nélküle rendeznék meg a kontinensviadalt.

Szoboszlai Dominik szerint ki kell jussunk az Európa-bajnokságra
Szoboszlai Dominik: Úgy jövök majd haza Salzburgból, vagy akárhol is leszek, hogy ki kell jutnunk az Európa-bajnokságra
Fotó: MH

A Red Bull Salzburggal bajnok magyar válogatott támadó középpályás az M1 aktuális csatornának adott csütörtöki interjújában beszélt többek között a nemzeti csapat előtt álló feladatokról és az Eb lehetőségéről. „Úgy jövök majd haza Salzburgból, vagy akárhol is leszek, hogy ki kell jutnunk az Európa-bajnokságra" - jelentette ki a játékos az október 8-ra kiírt, Bulgária elleni pótselejtezőre utalva, amelynek megnyerése után még az Izland-Románia találkozó győztesét is le kell győzni november 12-én az Eb-ért. - Ami volt 2016-ban, azt még sajnos nem tudtam átélni, mert annyi idős még nem voltam, de most ezt át szeretném élni."

Szoboszlai az elmúlt szezonban kiemelkedő teljesítményt nyújtott, különösen a világjárvány miatti szünetet követően játszott nagyon eredményesen. A 2019-20-as szezonban 40 mérkőzésen lépett pályára a bajnok és kupagyőztes együttesben, és 12 góllal - valamint az osztrák Bundesligában 14 gólpasszal - zárta az évadot. Góljainak nagy többségét a szezon utolsó szakaszában érte el, ennek köszönhetően a piaci értéke bő három hónap alatt 13,5 millió euróról 25 millió euróra nőtt a német Transfermarkt becslése szerint.

A fiatal játékos elmondta, hogy a karantén és a bezártság unalmas volt, de rengeteget edzett, ahogy egyébként a nyári szünet alatt is teszi. Elmondása szerint a szezon zárása óta mindössze négy-öt olyan napja volt, amikor nem tréningezett, egyébként mindig mozgott, igyekezett formában tartani magát.

Nagy kérdés vele kapcsolatban, hogy a következő kiírásban is az osztrák bajnokot fogja-e erősíteni, vagy más csapatnál folytatja. Elmondása szerint ő nem foglalkozik ezzel, nem szokott azon gondolkozni, hogy Spanyolországban, vagy Olaszországban játszana-e inkább. Azt viszont határozottan kijelentette, hogy egyáltalán nem lenne csalódott, ha Salzburgban focizna az új szezonban is.

Kapcsolódó írásaink