Sport

Pep Guardiola beszólt az Arsenalnak

Az ellenfelek mindig megérdemlik a tiszteletemet, nyilatkozta Josep Guardiola a tavalyi FA Kupa győztes Manchester City edzője azok után, hogy csapata kikapott az idei elődöntőben az Arsenaltól. De hozzátette, a pályán kívül nem igazán tiszteli őket.

Pep Guardiola beszólt az Arsenalnak
Guardiola nehezményezi, hogy Arsenal egyike volt annak a kilenc angol klubnak, amely levelet írt a Sportdöntőbíróságnak a Manchester City ügye kapcsán
Fotó: AFP/Anadolu/Burak Akbulut

A katalán tréner ezzel arra utalt, hogy nem szimpatizál azzal, ahogy az ellenfele az élére állt az ellenük folyó hadjáratnak. A 2-0-ra elvesztett mérkőzés előtt öt nappal ugyan megszületett a Cityt felmentő nemzetközi Sportdöntőbírósági ítélet, amelynek értelmében érvényét vesztette a pénzügyi fair play megsértése miatt rájuk februárban kirótt kétéves európai kupaporond eltiltás, de Guardiola nem felejt.

És nehezményezi, hogy a kilenc ellenük fellépő és a svájci székhelyű Sportdöntőbíróságnál közös levélben érvelő Premier League-klub közül a hangadó épp a rivális Arsenal volt. „Az Arsenal a pályán mutatott teljesítményével rászolgált az elismerésre, azon kívül viszont nem igazán" – szögezte le újságíróknak Guardiola.

Közismert, az európai szövetség (UEFA) a Football Leaks szivárogtatása nyomán indított vizsgálatot a Manchester City ellen. A honlap által nyilvánosságra hozott belső levelezésből és klubdokumentumokból az derült ki, hogy az arab tulajdonú egyesületet szabálytalanul finanszírozták és éveken keresztül megtévesztették az UEFA-t, bár mindezt a klub tagadta.

Az UEFA februárban két idényre kizárta a Manchester Cityt az európai kupaporondról. A klub fellebbezett és nyert, a CAS múlt hétfői indoklása szerint a City nem sértette meg a pénzügyi fair play szabályait, az ügyek részben elévültek, ezzel együtt a Sportdöntőbíróság tízmillió eurós büntetést rótt ki a City-re, amiért a vizsgálat során nem volt együttműködő.

Kapcsolódó írásaink

Nagy pofon egy régi, jó baráttól

ĀLabdarúgás. Mikel Arteta Arsenalja elbúcsúztatta az FA-kupa elődöntőjében az esélyesebbnek vélt Manchester Cityt, Pep Guardiola címvédő csapatát