Sport

Maradt Csampa Zsolt a szövetség elnöke

Vívás. Az olimpiai bajnok Szabó Bence több szavazatra számított a tisztújító közgyűlésen

Újabb négy évre Csampa Zsolt lett a Magyar Vívó Szövetség elnöke, a tisztújító közgyűlésen a kihívó Szabó Bencével szemben 93:51-es szavazati aránnyal választották újjá.

Maradt Csampa Zsolt a szövetség elnöke
Csampa Zsolt a harmadik ciklust kezdi
Fotó: MH

A járványhelyzet ellenére a vívószakosztályok fontosnak tartották részvételüket a tisztújító közgyűlésen, így a 151 szavazásra jogosult tagból 144 megjelent. A szövetséget 2012 óta irányító Csampa Zsoltnak, a Belügyminisztérium helyettes államtitkárának ezúttal erős kihívója volt, Szabó Bence kétszeres olim-piai, világ- és Európa-bajnok kardozó, a Nemzetközi Vívószövetség végrehajtó bizottságának a tagja.

„Az elmúlt nyolc évben megteremtettük azokat az alapokat, amelyekre méltán lehetünk büszkék, és megteremtettük a stabil utánpótlásbázist. Az ígéreteinket teljesítettük. A nyugalom, a biztonság és a kiszámíthatóság kell, hogy a jövőben is jellemezze a sportágat. Azt kívánom, hogy ne legyen széthúzás, mindenki támogassa a magyar vívás jövőjét” − mondta elnöki beszámolójában Csampa, akinek első két ciklusában a sportág két olimpián többek között három aranyérmet nyert, a szövetség pedig két budapesti felnőtt vb-t szervezett.  

„Nem a magyar vívóválogatott, hanem az egész magyar vívócsalád elnöke szeretnék lenni, számomra nincs vidéki és fővárosi vívás, csak magyar vívás van” – hangsúlyozta Szabó Bence. A két jelölt beszédét követően került sor a titkos szavazásra, amelyen minden szavazat érvényes volt, Csampa 93, Szabó pedig 51 voksot kapott.

Csampa Zsolt és Szabó Bence kézfogását követően az újonnan megválasztott elnök megköszönte a tagságnak a bizalmat, majd hozzátette: „Mindenki előtt nyitva áll az ajtóm, továbbra is közösen szeretnék dolgozni mindenkivel. Hajrá, Magyarország, hajrá, magyar vívás!” Szabó csalódottan elmondta, hogy több szavazatra számított, a saját sportágában többen is becsapták. A négy alelnöki posztra egy-egy jelölt volt, egyhangú szavazással lett általános alelnök Kamuti Jenő, társadalmi kapcsolatokért felelős alelnök Nagy Tímea, szakmai alelnök Somlai Béla, gazdasági alelnök pedig Török Ottó. Az alelnökök, illetve regionális tagok mellett Gémesi Csaba, Dani Gyöngyi, Grósz Andor, Imre Géza, László Dezső, Lontay Balázs, Prosits Attila, Serra György és Vitályos Eszter került az elnökségbe.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom