Sport

Iker Casillas visszatér a Real Madridhoz

Iker Casillas öt év után visszatér nevelőklubjához, a Real Madridhoz. A korábbi kiváló kapus a következő szezontól tanácsadóként segíti majd Florentino Pérez elnök munkáját.

Iker Casillas visszatér a Real Madridhoz
Iker Casillas új szerepkörben tér vissza a Real Madridhoz
Fotó: AFP/Sputnik/Grigory Sysoev

A Marca értesülései szerint Casillas pontos feladatkörét az elkövetkezendő hetekben határozzák majd meg, de Pérez mindenképpen szoros együttműködésben szeretne dolgozni a világbajnok futballistával.

A 39 éves Casillas tavaly május 1-jén szívinfarktust kapott akkori klubja, a Porto edzésén, a gyors és szakszerű orvosi beavatkozásnak szerencsésen megúszta a történteket, röviddel kórházi ápolást követően hazatérhetett, fél évvel infarktusa után pedig már a Porto edzésén is részt vett.

Tétmeccsen azóta sem lépett pályára, a legutóbbi idényben egyfajta összekötő szerepkört töltött be a klubvezetés és a játékoskeret között, néhány napja társaival a gyepen ünnepelte a frissen megszerzett bajnoki címet is.

Nemrégiben már tett egy lépést a sportvezetői pálya felé: februárban bejelentette, hogy indul a Spanyol Labdarúgó Szövetség elnöki székéért az augusztusban esedékes tisztújító közgyűlésen, júniusban azonban meggondolta magát, és közölte, hogy inkább mégsem száll versenybe a posztért.

„Az elnökválasztás most másodlagos lett, és ez most nem a megosztás ideje. Azt nem zárom ki ugyanakkor, hogy a következő szavazáson megméretem magam” - mondta akkor a legendás kapus a koronavírus-járvány miatti gazdasági és egészségügyi helyzetre utalva.

Casillas a Real Madrid saját neveléseként 16 évet húzott le a királyi gárdában, ezalatt többek közt öt bajnoki címet és három Bajnokok Ligáját nyert. A spanyol válogatottal 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnoki, 2010-ben világbajnoki címet szerzett. 2015 óta erősítette a Porto csapatát, mellyel a legutóbbi két szezonban portugál bajnok lett.

Kapcsolódó írásaink

A Real Madrid nyerte a spanyol bajnokságot

ĀA madridiaknak még a győzelemre se lett volna szükségük a Villarreal ellen a végső sikerükhöz, ugyanis a tavalyi bajnok FC Barcelona 2-1-re kikapott az Osasunától

Ikerorientált kampány

ĀLabdarúgás. Minden idők egyik legkiválóbb kapusa, a spanyol Iker Casillas jelöltetni kívánja magát országa futballszövetségének elnöki posztjára