Sport

Buborékban edzenek az NBA kosárlabdázói

Újrakezdésre várnak Orlandóban

A floridai Orlandóban már minden rajtra kész az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) folytatására. A csapatok túljutottak a kötelező karantén időszakán, és az előzetes pályabeosztás szerint elkezdték a palánk alatti edzéseket a buborékban, ahogy nevezik a nézők nélküli zárt világot.

Buborékban edzenek az NBA kosárlabdázói
Dwight Howard
Fotó: AFP

A legfrissebb hírek most arról szólnak, ki sérült, kinek nem jó még a koronavírustesztje, illetve hogy a nagy mágus,
a San Antonio Spurs 71 éves edzője, Gregg Popovich felemelt hüvelyujjával jelezte, minden rendben, felőle is indulhat a járvány miatt márciusban félbeszakított bajnokság. „Nem tudom, hol másutt lehetnék ilyen biztonságban, mint itt” – mondta egy videókonferencián utalva arra, hogy otthon, Texas államban durván támad a vírus, egy nap alatt 10 351 új megbetegedésről és 99 halottról számoltak be. A 22 csapatos alapszakasz augusztus 14-ig tart, minden együttesre nyolc találkozó vár, majd három nap múlva jön a rájátszás, és szeptember 30-tól a nagydöntő. Minden egy helyen. Egyetlen sportcsarnokban. A hiányzók közt lesz a vasárnapi edzésen a hüvelykujját eltörő Los Angeles Lakers játékosa, Rajon Rondo, de vállalta a játékot Dwight Howard (képünkön), a csapat olimpiai bajnok és nyolcszoros All Star-válogatott centere, akinek a szereplése családi gyász miatt volt kérdéses. A 34 éves sztár azt is bejelentette, a fizetését jótékony célra ajánlja fel. Edzeni még nem tudott, várja a második Covid–19-teszt eredményét, de csapata már túl van az első közös tréningen. Az első meccsük július 30-án lesz a Los Angeles Clippers ellen.

Kapcsolódó írásaink

Amerikai sportízlés

ĀSzavazás. Az Egyesült Államokban egy internetes portál különböző sportágakban keresi minden idők legjobbját, labdarúgásban Lionel Messi és Cristiano Ronaldo a két jelölt