Sport

Szenzációs húzásra készül a Debrecen: hazatérhet Dzsudzsák Balázs

Sokkal erősebb lehet a Debrecen labdarúgócsapatának kerete az NB II-ben, mint az eddigi években. A Goal Magyarország információi szerint komoly átigazolásokra készül a Loki: többek között Dzsudzsák Balázs ás Korhut Mihály is hazatérhet.

Szenzációs húzásra készül a Debrecen: hazatérhet Dzsudzsák Balázs
Dzsudzsák Balázs akár az NB II-ben is kiköthet
Fotó: AFP/ATTILA KISBENEDEK

A portál a klubhoz közeli forrásokra hivatkozva írta meg, hogy Dzsudzsák Balázs visszatérhet nevelőegyesületéhez. A 108-szoros magyar válogatott szélső legutóbb az emírségekbeli Al-Ain csapatát erősítette, azonban szerződése lejárt a nyáron, és mivel ott jelentősen csökkentik a költségeket, egyre biztosabb, hogy távozik.

Dzsudzsák neve az elmúlt hetekben felmerült a Ferencvárosnál és a Mol Fehérvárnál is, azonban érzelmileg a Debrecenhez kötődik. Mint ismert, a válogatott jelenlegi csapatkapitánya a Lokiban mutatkozott be az NB I-ben, és onnan is indult a már több mint 12 éve tartó nemzetközi karrierje. Nagy kérdés viszont, hogy kaphat-e meghívót a nemzeti csapatba az NB II-ből.

A hajdúságiak másik nagy fogása a szintén saját nevelésű Korhut Mihály lehet. A 22-szeres válogatott balhátvéd 2016-ban igazolt Debrecenből Izraelbe, legutóbb pedig a görög élvonalbeli Árisz Szaloniki játékosa volt.

Korhut Mihály 4 év légióskodás után térhet vissza Debrecenbe
Korhut Mihály 4 év légióskodás után térhet vissza Debrecenbe
Fotó: AFP/ATTILA KISBENEDEK

De itt még mindig nem állna meg a DVSC vezetősége: visszacsábítaná Varga Józsefet és Sós Bencét is. Előbbi 30 válogatottságnál jár és Debrecenből indulva megjárta Németországot és Angliát is. Jelenleg, akárcsak a 26 esztendős Sós, a Puskás Akadémia kötelékébe tartozik.

Ugyan a fent említettek játékosok minden bizonnyal már túl vannak pályafutásuk csúcsán, ha sikerül őket visszahozni a Debrecennek, aligha lesz probléma a feljutással.

Kapcsolódó írásaink

A Debrecen kiesett az NB I-ből

ĀA lefújás után az elkeseredett debreceni szurkolók a pályára rohantak és levetették a mezt a klub játékosairól - Az Újpest és a Kisvárda győzelmeikkel biztosították be az élvonalban maradásukat - VIDEÓ