Sport

Csökkentik Gulácsi és Orbán fizetését

A járvány miatti jelentős bevétel kiesés miatt továbbra is takarékoskodnak a Gulácsi Péter és Willi Orbán csapatánál, a labdarúgó Bajnokok Ligájában negyeddöntős RB Leipzignél.

Csökkentik Gulácsi és Orbán fizetését
Gulácsi Péter (balra) és Willi Orbán is kénytelen lemondani fizetése egy részéről
Fotó: AFP/DPA/Sven Simon/Frank Hoerm

A klubvezetés azt várja a játékosoktól, hogy a koronavírus-járvány miatt továbbra is mondjanak le fizetésük egy részéről. „Az edző, a sportigazgató, a menedzsment és a gazdasági vezetőség az év végéig meghozza ezt az áldozatot.

Valószínűleg az új szezont sem telt ház előtt kezdjük majd, így a csapat tagjainak is hozzá kell járulniuk a megoldáshoz„ - mondta a Kickernek Oliver Mintzlaff ügyvezető igazgató. A játékosok eddig a szezon végéig mondtak le járandóságuk tíz százalékáról.

A lipcsei klub a pandémia következtében több mint 20 millió eurós veszteséggel számol, a vezető szerint ezért idén nyáron az átigazolási piacon is óvatosabbak lesznek, mint korábban.

”Sokkal kevesebbet fogunk költeni, mint amennyit Timo Wernerért kaptunk„ - jelentette ki Mintzlaff. A válogatott támadó 53 millió euróért igazolt a Chelsea-hez.

Az RB Leipzig a harmadik helyen zárta a bajnokságot, így a következő szezonban is csoportkörös lesz a BL-ben.

Kapcsolódó írásaink

Lewandowski és a Bayern nagy tavasza

ĀLabdarúgás. Thomas Müller az utolsó fordulóban csúcsot állított fel, csapata elérte a százgólos határt, a Bundesliga magyarjai közül Gulácsin kívül Sallaié a legjobb idény