Sport

Vívó tisztújító közgyűlés

Hivatalossá vált, hogy Csampa Zsolt és Szabó Bence pályázik a Magyar Vívó Szövetség elnöki posztjára. A tagszervezetek felkérését mindketten elfogadták, és ezzel hivatalossá vált jelölésük.

Vívó tisztújító közgyűlés
Képünk illusztráció
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Csampa Zsolt a Belügyminisztérium helyettes államtitkára, korábbi parlamenti képviselő, az Országgyűlés honvédelmi bizottságának tagja volt. Nyolc éve elnöke a MVSZ-nek, ez idő alatt a vívás kimagasló eredményeket produkált: két olimpián három aranyérmet, érmeket nyert, a szövetség két, rendkívül magas színvonalú budapesti felnőtt-világbajnokságot szervezett – írja a hunfencing.hu.

Szabó Bence kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardozó, korábban a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, majd főtitkára, egykori egyesülete, az Újpesti TE elnöke, a magyar vívóválogatott szövetségi kapitánya volt. Jelenleg a sportág legmagasabb szintű nemzetközi szervezetének, a FIE végrehajtó bizottságának magyar tagja.

A négy alelnöki posztra négy jelölés érkezett: Kamuti Jenő, Nagy Tímea, Somlai Béla és Török Ottó egyaránt vállalta a feladatot. A tisztújító közgyűlést két hét múlva, július 18-án tartja a Magyar Vívószövetség. A megbízatások négy évre szólnak majd.

Kapcsolódó írásaink