Sport

Klopp sírva fakadt, görögtüzek gyúltak az Anfield Roadon - Így ünnepelték a Liverpool bajnoki címét

Számos korábbi játékos, edző és a Liverpoolhoz kötődő személy gratulált a Mersey-parti labdarúgócsapat bajnoki címéhez, a város utcáin és a klub stadionja környékén pedig óriási örömünnepet tartottak a Vörösök szurkolói.

Klopp sírva fakadt, görögtüzek gyúltak az Anfield Roadon - Így ünnepelték a Liverpool bajnoki címét
Görögtüzekkel ünnepeltek a szurkolók a Liverpool stadionjánál
Fotó: AFP/Paul Ellis

Jürgen Klopp, a Liverpoolt 30 esztendő, 1990 után ismét sikerre vezető tréner nehezen találta a szavakat.  

A német szakvezető játékosaival együtt egy liverpooli hotelben nézte a Manchester City Chelsea elleni meccsét, melyen a City vereségével a hátralévő fordulóktól függetlenül biztossá vált a Pool bajnoki címe. Klopp a találkozó után videón bejelentkezve a Sky Sportsnak adott interjút a Sky Sportsnak:

„Bajnoknak lenni ezzel a klubbal egyszerűen hihetetlen. Ez a siker Kenny-é (Dalglish), Stevie-é (Gerrard), mindenkié” - fogalmazott a könnyeivel küszködve. „Ez egy csodálatos pillanat, sosem gondoltam, hogy valaha így fogom magam érezni” - tette hozzá.

„A játékosaim hihetetlen teljesítményt nyújtottak és óriási öröm számomra, hogy az edzőjük lehetek” - mondta az 53 éves szakember.

Bár Liverpool polgármestere csütörtökön nap közben arra kérte a drukkereket, hogy a járvány miatt inkább otthon ünnepeljenek, sokan nem bírták ki, hogy ne vonuljanak az utcákra: csak a klub stadionja, az Anfield környékén több ezer ember gyűlt össze, akik énekeltek, táncoltak, sokan görögtüzeket is gyújtottak.

Volt olyan drukker, aki otthon, a tévé előtt ünnepelt (A galéria fotói kattintással lapozhatók)
Volt olyan drukker, aki otthon, a tévé előtt ünnepelt (A galéria fotói kattintással lapozhatók)
Fotó: AFP/Oli Scarff

Sokan gratuláltak a diadalhoz

A Liverpoollal legutóbb bajnoki címet nyerő Kenny Dalglish leszögezte: a Klopp érkezése óta eltelt időszak, különösen az elmúlt két esztendő rendkívül pozitív. „Fantasztikus, megtestesít mindent, amit a Liverpool FC képvisel” - vélekedett a skót tréner.

„Hihetetlen eredmény a csúcsjátékosok által alkotott fantasztikus kerettől” - dicsért a klublegenda Gerrard, aki a „világklasszis edzőn” túl a szakmai stáb és a tulajdonosi kör munkáját is kiemelte. - „A legfontosabbak pedig a szurkolók, akik 30 évet vártak erre a sikerre. Kezdődjön az ünneplés!”

Csatlakozott egykori csapattársához a tavaly visszavonult Fernando Torres is: a spanyol csatár a „hihetetlen keret, pazar edző és nagyszerű szakmai stáb” felett kiemelt „minden egyes” drukkert.

„Oly sokáig vártatok, és végre tiétek az áhított trófea! Nagyon megérdemeltétek! You'll Never Walk Alone!” - utalt a klub indulójára a Kölyök (El Nino) becenévre hallgató Torres, aki 142 tétmérkőzésen 81 gólt szerzett a Liverpool színeiben.

„Több mint megérdemelt elismerés egy kiváló szezon után, 30 év elteltével. Ma kiváltképp büszke vagyok arra, hogy ehhez a rendkívüli klubhoz tartozom” - fogalmazott a Torreshez hasonlóan világ- és Európa-bajnok Pepe Reina, aki jelenleg az Aston Villa kapusa, de 2005 és 2014 között a Liverpoolban futballozott.

Jamie Carragher, a klub korábbi védője, a Sky televíziós csatorna szakértője szerint a Liverpool mostantól az elmúlt két évben bajnok Manchester City, vagy épp a Sir Alex Ferguson irányításával címet védő Manchester United teljesítményének megismétlésére hajt majd. A Premier League 1992-es fennállása óta a két manchesteri alakulat tudott csak egymást követő idényekben a csúcsra érni a sorozatban.

„Nem hinném, hogy egy bajnoki cím elég lenne Jürgen Kloppnak és csapatának azzal az energiával, ami bennük van.”

A rivális Manchester City szakvezetője, Josep Guardiola gratulált a bajnoki címhez, és hozzátette, hogy teljesen megérdemeltnek tartja a Vörösök elsőségét.

"Gratulálok a Liverpoolnak, szurkolóinak, az edzőnek, a vezetésnek és a játékosoknak. Teljesen megérdemelték. Valódi bajnokok" - nyilatkozott a spanyol tréner, akinek csapata csütörtökön 2-1-re kikapott a Chelsea vendégeként, így a Liverpool előnye 23 pontra nőtt a tabellán második helyezett manchesteriekkel szemben, ami hét fordulóval a zárás előtt már matematikailag is ledolgozhatatlan. Guardiola kiemelte: a Liverpool "hihetetlen összpontosítással" játszik.

„A Premier League bajnoka! Hajrá Liverpool FC! YNWA” - írta Twitteren LeBron James. A Los Angeles Lakers klasszis kosarasa 2011 óta két százalékos érdekeltséggel rendelkezik a Liverpoolban.

A többségi tulajdonos John Henry szerint „hihetetlen év végén megszülető csodálatos eredmény csúcspontja” a Premier League-elsőség megszerzése.

Kapcsolódó írásaink