Sport

Sarri szerint nem érdemes jó játékot várni a szurkolóknak

A Juventus labdarúgócsapatát irányító Maurizio Sarri szerint a szurkolóknak nem szabad olyan színvonalú játékot várniuk a mostani időszakban, mint amit megszoktak.

Sarri szerint nem érdemes jó játékot várni a szurkolóknak
Maurizio Sarri, a Juventus vezetőedzője, a Bologna elleni mérkőzésen 2020. június 22-én
Fotó: Miguel MEDINA / AFP

A szakvezető ezt az után mondta, hogy együttese hétfő este 2-0-ra legyőzte a Bolognát a koronavírus-járványt követő első bajnoki mérkőzésén.

„Teljesen egyedi a mostani helyzet, nincs viszonyítási alapunk, így nagyon könnyű hibázni a fizikai felkészítésben” - jelentette ki Sarri, akinek egy mérkőzéssel többet játszott együttese jelenleg négy ponttal vezet a Lazio előtt.

Hozzátette, a csapatok jelenleg nincsenek ideális erőnléti állapotban, ráadásul nyár van, emiatt a megszokottnál melegebb időben kell pályára lépniük, ami szintén nem könnyíti meg a helyzetet.

„Nem várok magas színvonalú játékot, mert ilyen körülmények között a sebesség nem lesz ugyanaz. Sok meglepetésre számítok” - fogalmazott Sarri.

A vezetőedző szerint a mostani időszak a következő idényre is kihatással lesz, annak ugyanis szinte pihenő nélkül fognak nekivágni.

„Tizenöt nap elteltével ismét pályán leszünk, így a felkészülés biztosan nem a hagyományos lesz” - mondta a szakember, hozzátéve: csapata erőt merít azokból a kritikákból, amelyeket az Olasz Kupa döntőjének elvesztése után kapott.

Kapcsolódó írásaink

Csalást kiáltanak Barcelonában

ĀLabdarúgás. A katalán sajtó szerint a Real Madrid mind a három mérkőzését a videóbíró segítségével nyerte meg, amióta újraindították a bajnokságot