Sport

Messit visszavárja gyerekkori argentin csapata

Argentínában remélik, hogy Lionel Messi, az FC Barcelona hatszoros aranylabdás labdarúgója odahaza, nevelőegyesületében, a Newell's Old Boysnál fejezi be játékoskarrierjét.

Messit visszavárja gyerekkori argentin csapata
Lionel Messi jövő nyárig biztosan a Barcelona játékosa marad, de van rá esély, hogy karrierje végén visszatér a Newellshez
Fotó: AFP/Lluis Gené

A világklasszist visszavárók nevében a Rosario városában működő klub alelnöke, Cristian D'Amico nyilatkozott a Tribal Footballnak, mondván: „ha egyszer elhagyja a Barcelonát, nálunk fog játszani”.

Hozzátette, ez nem csak rajtuk múlik, az argentin szövetség is segíthet nekik. A 138-szoros válogatott Messi korábban már beszélt arról a vágyáról, hogy karrierjét szeretné élete első csapatánál lezárni.

A jövő hónapban 33 éves sztár, mielőtt gyerekként családjával Barcelonába került volna, 1994 és 2000 között pallérozódott a Newell's Old Boysnál.

A katalánok elitalakulatánál, amelyben 2004-ben mutatkozott be, 2021. június 30-án jár le jelenlegi szerződése, s bár a hosszabbításról még nem állapodott meg a spanyol bajnoki címvédő együttes vezetőivel, biztosra vehető, hogy ez meg fog történni.

Kapcsolódó írásaink