Sport

Idegenben ütötte ki a Kaposvárt a Zalaegerszeg

A ZTE könnyed játékkal fölényes győzelmet aratott Kaposváron a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának nyitómérkőzésén. A vendégcsapat 6-0-ra verte meg az utolsó helyezett hazaiakat, akik ezzel még közelebb kerültek a kieséshez.

Idegenben ütötte ki a Kaposvárt a Zalaegerszeg
Radó András és Bőle Lukács volt a ZTE sikerének két kulcsfigurája
Fotó: NSO/Szabó Miklós

Az újraindult bajnokság első teljes fordulójának nyitó találkozóján a rendező klub 850 helyet tudott biztosítani a szurkolóknak, és bár érkeztek szép számmal nézők, azért akadtak üresen maradt lelátórészek, de így is folyamatos volt a biztatás - elsősorban zalai részről.

Gyorsan megszerezte a vezetést a ZTE, amely többször könnyedén jutott el a hazaiak kapujáig. Stabilan védekezett középen a vendégcsapat, labdaszerzés után pedig gyorsan vezette támadásait és összességében sokkal határozottabban futballozott. Ennek eredménye volt, hogy potyogtak a gólok, a 35. percben már 0-5 volt az állás.  A Kaposvár bizonytalanul játszott hátul, érdemi támadást pedig nem tudott vezetni.

A szünet után sem változott a mérkőzés képe, az újabb vendéggólt követően a kaposváriak nem nagyon hittek abban, hogy javíthatnak a helyzetükön, ezzel együtt néhányszor már eljutottak a zalaiak kapujáig, de így is kevés veszélyt tudtak csak teremteni. Az egerszegiek az egész mérkőzésen sokkal jobban játszottak, megérdemelten arattak nagy különbségű győzelmet.

A Kaposvár sorozatban kilencedszer kapott ki a bajnokságban. A Zalaegerszeg 4-0-s és 2-0-s siker után harmadszor győzte le a somogyiakat, és pénteki három pontjával elmozdult a 11., utolsó előtti pozícióból, és a forduló további mérkőzései előtt a nyolcadik.

OTP Bank Liga, a 26. forduló:
Kaposvári Rákóczi FC-ZTE FC 0-6 (0-5)
Kaposvár, v.: Erdős
Gólszerzők: Radó (6., 35.), Bőle (21., 31.), Barczi (28.), Lesjak (52.)
Sárga lap: Bolla (26.), Radó (54.)

Kapcsolódó írásaink