Sport

Elhunyt Sitku Ernő

Pénteken, 48 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Sitku Ernő, 149-szeres válogatott kosárlabdázó, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) elnökségi tagja.

Elhunyt Sitku Ernő
Sitku Ernő (1972-2020)
Fotó: nyiregyhaza.hu

Szabolcs Online értesülései szerint a sportoló minden előzmény nélkül rosszul lett, az orvosok pedig már nem tudták megmenteni az életét.

Sitku Ernő pályafutása során négyszer nyert bajnoki címet: 1995-ben és 1997-ben a Honvéddal, 2002-ben és 2005-ben az Atomerőművel lett aranyérmes, emellett a paksiakkal kétszer - 2003-ban és 2005-ben - a Magyar Kupában is diadalmaskodni tudott.

A magyar válogatottban 149 alkalommal lépett pályára, a nemzeti csapattal részt vett az 1999-es Európa-bajnokságon is. Eredményei elismeréseként beválasztották a Magyar Kosárlabdázás 100 halhatatlan játékosa közé.

Játékoskarrierje befejeztével sem szakadt el a sportágtól, Nyíregyházi Élsport Kft. ügyvezetőjeként és a Hübner Nyíregyháza BS NBI/B-s csapatának szakmai igazgatójaként dolgozott, valamint tagja volt az MKOSZ elnökségének is.

Vezetésével a nyíregyházi kosárlabdasport egyre szebb sikereket tudott felmutatni, az utánpótlás-nevelő akadémiát a legjobbak közé vezette. A fiatalok nevelése különösen szívügye volt, az U18-as fiú válogatott csapatvezetőjeként nagyon sokat tett a felnövekvő tehetségekért.

Sitku Ernőt az MKOSZ saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.