Sport

Májusban folytatódhatnak a Bundesliga küzdelmei

Hamarosan visszatérhet az élet a német futballpályákra. Markus Söder bajor és Armin Laschet észak-rajna-veszfáliai miniszterelnök szerint reális esély van rá, hogy ugyan egyelőre zárt kapuk mögött, de folytatódjanak a Bundesliga küzdelmei.

Májusban folytatódhatnak a Bundesliga küzdelmei
A müncheni Lewandowski és a dortmundi Hakimi küzd a labdáért az őszi Bayern München-Borussia Dortmund rangadón.
Fotó: AFP/Christof Strache

Mindkét politikus május 9-ét nevezte meg lehetséges „újraindítási” időpontként - írja a Bild nyomán a Die Welt.

Mindennek az előfeltétele az, hogy legyen egy jól átgondolt koncepció. A liga által bemutatott javaslat alapján megfelelő védőintézkedések lennének érvényben. Így el tudom képzelni, hogy nézők nélküli meccsekre kerüljön sor - mondta Armin Laschet.

Markus Söder az újraindulás előtt mindenképp megerősítést vár a Robert Koch Intézettől és Jens Spahn szövetségi egészségügyi minisztertől. Söder hangsúlyozta, első a biztonság, óvatosnak kell lenni, és nem szabad túlzásokba esni. „Maximális biztonságra kell törekedni és figyelni a prevencióra. A Ligának jó példával kell elöl járnia” - fogalmazott a bajor kormányfő.

Fritz Keller, a Német Labdarúgó Szövetség elnök a Kicker futballszaklapban ugyancsak arról írt, hogy bár megérti a szurkolók szempontjait, és valóban ők adják a labdarúgás szívét, egy jó ideig biztosan csak nélkülük lehet megtartani a mérkőzéseket.

Gerald Haug, a Leopoldina Német Természettudományos Akadémia elnöke korábban az ARD-nek nyilatkozva szintén a zárt kapus meccsek mellett foglalt állás, mint mondta: addig „biztosan nem lenne bölcs döntés” megtelíteni a stadionokat, amíg nem találják meg a betegség ellenszerét.

A Bundesliga küzdelmeit március közepén, a 25. fordulót követően függesztették fel bizonytalan ideig az új típusú koronavírus-járvány miatt. Jelenleg annyi bizonyos, hogy április 30-áig nem lesznek mérkőzések.

Mivel Angela Merkel kancellár múlt heti bejelentése szerint Németországban augusztus 31-éig tilos bármiféle tömegrendezvények - koncertek, fesztiválok, sportesemények - tartása, így a közeljövőben csak szurkolók nélkül képzelhető el a bajnokság visszatérése.

A Bundesliga tabelláját jelenleg az 55 pontos Bayern München vezeti, őket négy pont hátrányból követi a Borussia Dortmund.

Kapcsolódó írásaink

A Bundesliga merész tervei

ĀLabdarúgás. Az angolok még nem tudják, mikor folytatódhat a Premier League, az olaszok abban reménykednek, hogy hét hét múlva már bajnokit játszhatnak

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom