Sport

Koronavírus-fertőzésben elhunyt Pep Guardiola édesanyja

Az új típusú koronavírus okozta betegség következtében életét vesztette Dolors Sala Carrió, Josep Guardiolának, a Manchester City menedzserének édesanyja - tudatta keddi közleményében az angol élvonalbeli futballklub.

Koronavírus-fertőzésben elhunyt Pep Guardiola édesanyja
Pep Guardiola és édesanyja, Dolors Sala Carrió
Fotó: Marca

„A Manchester City mély megrendüléssel tudatja, hogy Pep édesanyja, Dolors Sala Carrió életének 82 évében Manresa városában elhunyt, miután megfertőződött a koronavírussal” - írta az egyesület Twitteren.

Guardiola nemrégiben egymillió eurót adományozott a barcelonai Ángel Soler Daniel alapítványnak orvosi felszerelések vásárlására és szállítására.

A helyi sajtó értesülései szerint keddig már 13 ezren vesztették életüket Spanyolországban a járvány miatt, a fertőzöttek száma pedig átlépte 135 ezret, ennél többen egyetlen másik európai országban sem betegedtek meg, és világszerte is csak az Egyesült Államokban regisztráltak több megbetegedést.

Kapcsolódó írásaink

Kuksi, Kocka, Katalónia

ĀLabdarúgás. A Barcelona magyarjai a mágneskezű kapustól a második ligából szerződtetett szélsőn át a legendás, BEK-döntős trióig – a sort egyelőre Vincze Ottó zárja