Sport

Az UEFA-elnök bírálta a FIFA segélyterveit

Bírálta a nemzetközi szövetség (FIFA) segélyterveit a koronavírus-járványtól sújtott szervezetek számára Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke.

Az UEFA-elnök bírálta a FIFA segélyterveit
Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke
Fotó: MH

 A FIFA kedden közölte, hogy közel 2,5 milliárd eurós (kb. 900 milliárd forintos) tartalékjai felhasználásával sürgősségi segélyalapot hoz létre a sportág nehéz helyzetbe került szereplőinek megsegítésére. Arról, hogy miként és kik részesülhetnek a segélyalapból, még nem született döntés.

„Szavazás útján kellene eldönteni, hogy ki mennyi pénzhez jusson, mert ez a mostani elképzelés elég sajátos” - jelentette ki Ceferin a német ZDF televízióban. „Így senki sem ellenőrizheti, hogy hová kerülnek az összegek, ezt nem lehet egyszerűen a FIFA-ra bízni” - tette hozzá a szlovén sportdiplomata.

Aleksandar Ceferin arról is beszélt, hogy a jelenlegi szezonnak augusztus 3-ig be kell fejeződnie a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában egyaránt.

„Ez egy rendkívüli helyzet, ezért rugalmasak vagyunk az újrakezdés időpontjával kapcsolatban. Minél korábban enyhül a válsághelyzet, akkor hamarabb kezdhetünk” - szögezte le.

Kapcsolódó írásaink