Sport

Neymart és Lautaro Martinezt is szerződtetné a Barca

A spanyol bajnoki címvédő FC Barcelona klubvezetése még a következő futballbajnoki szezon előtt meg akarja szerezni mind a brazil Neymart, mind az argentin Lautaro Martínezt - írta csütörtökön a Mundo Deportivo.

Neymart és Lautaro Martinezt is szerződtetné a Barca
Neymar a hírek szerint elvágyódik Párizsból
Fotó: AFP/Lionel Bonaventure

A spanyol sportlap szerint a katalán elitalakulat támadósorát akarják jelentősen megerősíteni a PSG brazil ászának és az Internazionale argentin válogatott csatárának szerződtetésével. Az újság a klubelnök Josep Maria Bartomeu hét eleji nyilatkozatát idézi, amely szerint a Barca „hatalmas átigazolásokat” akar nyélbe ütni, „függetlenül a koronavírus terjedésével előállt helyzettől”.

A 28 éves Neymar már többször értésre adta, hogy Párizsból örömmel térne vissza Barcelonába korábbi csapatához, és a 22 esztendős Martíneznek is vonzerőt jelent, hogy a spanyol gárdában együtt játszhatna honfitársával, a hatszoros aranylabdás Lionel Messivel.  

Az igen jelentős pénzmozgással együtt járó transzfer nyélbe ütésénél megoldandó feladatot jelent az a La Ligában élő szabály, amely szerint az Európai Unión kívüli országokból legfeljebb három légióst szerepeltethet bármelyik élvonalbeli spanyol csapat, márpedig a Barcánál elérték a „plafont”.    

A Mundo Deportivo szerint ezen úgy segíthetnek, hogy Martínezt a 33 éves uruguayi Luis Suárez helyére hozzák, a támadó középpályások közül pedig a brazil Arthur Melo maradna, s a chilei Arturo Vidal távozna.  Messi - mivel az argentin mellett spanyol állampolgársága is van - európai játékosnak számít.

A Sky Sports értesülései szerint a Barcelona bevonná az üzletbe Antoine Griezmannt is. A tavaly nyáron 120 millió euróért szerződtetett francia támadót a transzfer során 100 millió euróra értékelnék, míg Neymar ára ezúttal 150 millió euró lenne. A brazil 2017-ben a rekordot jelentő 222 millió euróért csatlakozott a PSG-hez.

Kapcsolódó írásaink