Sport

A koronavírus-járvány áldozata lett a Real Madrid volt elnöke

Az új típusú koronavírus okozta Covid-19 megbetegedés következtében 76 évesen elhunyt a Real Madrid korábbi elnöke, Lorenzo Sanz.

A koronavírus-járvány áldozata lett a Real Madrid volt elnöke
Lorenzo Sanz (1943-2020)
Fotó: AFP/STR

Sanz a Marca cikke szerint napokkal ezelőtt belázasodott, majd miután pozitív lett a tesztje, kórházba került. Az egykori sportvezető szervezete március 21-én, szombaton este feladta a küzdelmet a kórral.

A madridi születésű Sanz 1985-től elnökségi tagja volt a Realnak 10 éven át, majd 1995 és 2000 között ő töltötte be a klub elnöki posztját.

Regnálása alatt a Real futballistái 32 év után nyertek ismét Bajnokok Ligáját, és összesen két alkalommal hódították el a legfontosabb nemzetközi klubtrófeát. Ebben az időszakban olyan világklasszis játékosok szerződtek a csapathoz, mint Roberto Carlos, Clarence Seedorf, Predrag Mijatovic vagy Davor Suker.

A sportszakmai sikerek ellenére azonban a klub anyagi helyzete nem volt stabil, Sanz leginkább emiatt nem maradhatott a klub élén: 2000-ben elvesztette az elnökválasztást Florentino Pérezzel szemben, és hiába próbált meg 2004-ben, majd két évvel később is indulni a posztért, soha nem ülhetett már vissza a vezetői székbe.

Madridi korszaka után sem szakadt el a futballtól, 2006 megvásárolta a Málaga csapatát, majd négy év múlva eladta az egyesületet katari befektetőknek, azóta nem vállalt szerepet a sportban.

Két fia, Paco és Fernando egyaránt profi labdarúgók lettek, lánya, Maria pedig a Real korábbi hátvédjéhez, Michel Salgadóhoz ment feleségül.

Kapcsolódó írásaink