Sport

Az olasz sportminiszter szerint május 3-án újraindulhat a Serie A

Vincenzo Spadafora olasz sportminiszter szerint - ha a koronavírus-járványban kedvezően alakul a helyzet - május 3-án folytatódhatna az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Serie A.

Az olasz sportminiszter szerint május 3-án újraindulhat a Serie A
Többek között a Juventus-Inter olasz bajnoki mérkőzést is zárt kapuk mögött játszották le
Fotó: AFP/Vincenzo PINTO

A tárcavezető úgy véli, ha a feltételek adottak, meg kell majd vizsgálni, hogy zárt kapus mérkőzések legyenek, vagy a szurkolók is bemehetnek-e a stadionokba.

Gabriele Gravina, az Olasz Labdarúgó Szövetség elnöke kiemelte, ha sikerülne május 3-án beindítani a pontvadászatot, lehetőség nyílna a június 30-i befejezésre. Amennyiben ez nem lehetséges, a lebonyolítási rendszert meg kell változtatni. Hozzátette, ebben a vészhelyzetben nem lehet tabutéma a játékosok fizetésének csökkentése.

A koronavírus-járvány terjedése miatt Olaszország volt az egyik első ország, amely felfüggesztette a labdarúgó-bajnokságát. Olaszországban eddig több mint 2500 halálos áldozata van a járványnak, és közel 32 ezer megbetegedettet regisztráltak.

Kapcsolódó írásaink

Cristiano Ronaldo a karanténból üzent a világnak

Ā„A világ rendkívül nehéz pillanatokat él át, amely a lehető legnagyobb odafigyelést követeli meg mindannyiunktól. Nem mint futballista, hanem mint apa, és mint fiú, mint ember beszélek most hozzátok, aki érintett a legújabb fejleményekben„