Sport

Leghamarabb júniusban folytatódhat az NBA-szezon

Legalább három hónapos szünettel számolnak a koronavírus-járvány miatt az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) csapatai.

Leghamarabb júniusban folytatódhat az NBA-szezon
Így ürült ki a Sacramento Kings csarnoka a szezon felfüggesztésének bejelentése után. Jelen állás szerint leghamarabb nyáron lehetnek újra meccsek az NBA-ben
Fotó: AFP/Getty/NBAE/Rocky Widner

Az NBA idényét szerdán függesztették fel azután, hogy pozitív lett a Utah Jazzt erősítő francia Rudy Gobert tesztje. Az akkori bejelentés első lépésben 30 napos leállást említett, de bennfentes források alapján a klubok arra készülnek, hogy a legjobb esetben is csak júniusban folytatják a küzdelmeket.

A hosszabb szünetre utal az NBA vezetőségének vasárnapi közlése is, mely szerint a kosarasok elhagyhatják csapataikat, és nem kell rendelkezésre állniuk.

Az Egyesült Államok Országos Járványügyi és Betegségmegelőzési Központja vasárnap azt javasolta, hogy a következő nyolc hétben halasszák el vagy mondják le az 50 főnél több embert érintő rendezvényeket. Ez kihat a szünetelő hoki- (NHL) és labdarúgóliga (MLS) mellett a baseball-bajnokságra (MLB) is, amelynek minden bizonnyal nemcsak két héttel kell eltolni a március 26-ra kiírt rajtját.

Kapcsolódó írásaink