Sport

Megfertőződött az Arsenal vezetőedzője

Megfertőződött az újfajta koronavírussal (SARS-CoV-2) az Arsenal vezetőedzője - közölte az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő londoni klub, hozzátéve, hogy Mikel Arteta már karanténba is került. Ez az első ismert koronavírusos fertőzés a Premier League-ben.

Megfertőződött az Arsenal vezetőedzője
Mikel Arteta már karanténba is került, ez az első ismert koronavírusos fertőzés a Premier League-ben
Fotó: Twitter/Arsenal FC

Az Arsenal csütörtök este bejelentette továbbá, hogy az egyesület első csapata játékosainak, több alkalmazottjának, az edzői stáb tagjainak is izolálniuk kell magukat.

A közleményben idézték Mikel Artetát, aki sajnálatának adott hangot. Mint írta, nem érezte jól magát, ezért végeztette el a koronavírus-tesztet, amely pozitív lett. „Amint lehet, visszatérek a munkába” - tette hozzá.

Az egyelőre bizonytalan, hogy az Arsenal vezetőedzőjének megbetegedése milyen következményekkel lesz a Premier League-re, amelynek vezetői pénteken rendkívüli tanácskozást tartanak. A londoni klub legalább 14 napig - a vírus lappangási idejéig - nem játszhat mérkőzést. Az Arsenal szombaton a Brighton ellen lépett volna pályára idegenben.  

A csapatnak már a szerdai, Manchester City elleni rangadóját is el kellett halasztani, mert előzőleg a londoni klub több játékosa kapcsolatba került az Olimpiakosz görög csapat tulajdonosával, aki megfertőződött az újfajta koronavírussal.

A Chelsea angol válogatott játékosa is fertőzött

Megfertőződött az újfajta koronavírussal Callum Hudson-Odoi, a Chelsea labdarúgója - jelentette be az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő londoni klub, jelezve, hogy a 19 éves játékos már karanténba került. Ő az első ismert koronavírusos futballista a Premier League-ben.

Callum Hudson-Odoi, a Chelsea fiatal támadója
Callum Hudson-Odoi, a Chelsea fiatal támadója
Fotó: AFP/Glyn KIRK

Hudson-Odoinál már hétfőn jelentkeztek a megfázás tünetei, azóta nem edzett. Karanténba került mindenki, aki vele érintkezett az elmúlt napokban, így az egész csapat és a stábtagok.

Az eset nagyban befolyásolhatja a Chelsea további szereplését, az angol együttesnek jövő szerdán kell pályára lépnie a Bajnokok Ligájában a Bayern München otthonában.

Kapcsolódó írásaink