Sport

A futball-Eb-t is elhalaszthatják a koronavírus-járvány miatt

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) honlapján közölte: jövő kedden tanácskoznak arról, miként folytatódjanak az európai bajnokságok, illetve nemzetközi versenysorozatok.

A futball-Eb-t is elhalaszthatják a koronavírus-járvány miatt
Az utóbbi időszakban számos meccset üres lelátók előtt játszottak, könnyen lehet, hogy nemzetközi kupákat és a nyári Eb-t is érintheti a járvány
Fotó: AFP/UEFA/Getty

 A közlemény szerint a szervezet jövő kedden videokonferencián tárgyal a koronavírus-járvány terjedése miatt kialakult új helyzetről. A beszélgetésen az 55 tagszövetség képviselői, az európai klubok szövetségének igazgatótanácsa, a nemzeti bajnokságok megbízottjai, illetve a játékos-szakszervezet (FIFPro) küldöttei vesznek majd részt.

A megbeszélésen a bajnokságokról, a nemzetközi kupasorozatokról és a nyári, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságról is szó lesz. Az UEFA a megbeszélések után ad további tájékoztatást a kialakult helyzetről.

Mértékadó francia sportlap, a L'Equipe úgy értesült, hogy az európai szövetség várhatóan bejelenti a Bajnokok Ligája és az Európa-liga idei szezonjának felfüggesztését, illetve az Európa-bajnokság 2021-re halasztják. 

A koronavírus-járvány miatt az olasz bajnokság április 3-ig biztosan szünetel, a spanyol bajnokság két soron következő fordulóját elhalasztották, a BL-résztvevő csapatok közül a Juventus és a Real Madrid játékosai karanténban vannak, az Európa-ligában pedig két olasz és spanyol érdekeltségű nyolcaddöntős párharc első mérkőzését nem tudják lejátszani a koronavírus-járvány miatt. A többi bajnokság nagy részét zárt kapuk mögött bonyolítják.

Portugáliában bejelentették, hogy minden labdarúgó- és futsalbajnokságot határozatlan időre felfüggesztenek. Ugyanígy cselekedtek a hollandoknál is, náluk legkorábban április elsejéig biztosan nem rendeznek semmilyen futballmérkőzést.

Kapcsolódó írásaink