Sport

A focibajnokságok menetrendjét is átalakíthatja a koronavírus

 Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) munkacsoportot állított fel, melynek feladata, hogy megoldást találjon a koronavírus-járvány miatti halasztásokkal átalakuló versenynaptárt érintő problémákra.

A focibajnokságok menetrendjét is átalakíthatja a koronavírus
A svájci FC Basel játékosai az APOEL elleni Európa-liga-meccsen február 20-án. A nemzetközi kupában bejutottak a legjobb 16 közé, a svájci bajnokságban viszont egy darabig nem fognak pályára lépni
Fotó: AFP/Fabrice Coffrini

Teodor Teodoridisz, a szervezet főtitkára az amszterdami UEFA-kongresszuson kedden azt mondta, a testületet hétfőn hozták létre, és már meg is kezdte a munkát.

A vírus európai terjedése miatt több labdarúgó-bajnokságban is mérkőzéseket halasztottak el, a legnagyobb problémát mindez várhatóan Svájcban okozza: a helyi bajnokságot legalább március 23-ig felfüggesztették, miután a csapatok képviselői közölték, nem hajlandóak zárt kapuk mögött játszani.

Svájcban több mint két tucat fertőzöttet találtak már, emiatt az ezerfősnél nagyobb tömeget megmozgató rendezvényeket március 15-ig betiltották, ezzel is igyekezvén elejét venni a járvány terjedésének. Ennek következtében a svájci labdarúgó-bajnokság első két osztályának összes mérkőzését törölték a válogatott szünetig.

Olaszországban a 25. fordulóból négy, a 26. körből pedig hat mérkőzést halasztottak el, utóbbiakat május 13-ra. Előbbieknek még nincs új időpontja.

A nyári Európa-bajnokság miatt - papíron - május 14-ig minden bajnokságnak véget kell érnie.

Kapcsolódó írásaink