Sport

Sikkasztás és adócsalás miatt nyomoznak a román labdarúgó-szövetség ellen

Nyilvánossá vált, hogy hónapok óta zajlik a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) nyomozása a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) munkatársai ellen. Az ügyészek a tavalyi ősz folyamán több alkalommal is iratokat foglaltak le a szövetség bukaresti székházában, ismeretlen tettes ellen nyomozva bűnszervezetben elkövetett sikkasztás és adócsalás gyanújával.

Sikkasztás és adócsalás miatt nyomoznak a román labdarúgó-szövetség ellen
Az UEFA-tól kapott pénzek egy részét Razvan Burleanu labdarúgóelnök újraválasztási kampányára költhette az FRF
Fotó: Alex Nicodim / NurPhoto

A Gazeta Sporturilor napilap kérdésére a DIICOT több hónapos késéssel ugyan, de elismerte hogy valóban vizsgálatot indított, ám ennél többet nem árult el. A sportlap értesülései szerint az UEFA-tól érkezett pénzek, elsősorban a nyári Európa-bajnokság bukaresti mérkőzéseire szánt összeg felhasználásának módja adott okot a gyanúra: eszerint a pénz egy részét a FRF saját céljaira, többek között Razvan Burleanu elnök tavalyi újraválasztási kampányára költötte el. Az ügyészségi vizsgálat amúgy egy feljelentés nyomán indult meg - írja a Nemzeti Sport.

Nem ez az első eset, hogy a DIICOT nyomozást indít az FRF és vezetői ellen, három évvel ezelőtt az előző elnök, Mircea Sandu és társai ellen vizsgálódtak pénzmosás vádjával. Az ügyészek akkor a 2009 és 2011 között FIFA- és UEFA-támogatásokból épült bufteai edzőközpont költségeit, elsősorban a megvásárolt telek árát találták túlárazottnak, ám ítélet egyelőre még nem született az ügyben.

Kapcsolódó írásaink