Sport

Mikel Arteta lett az Arsenal új vezetőedzője

A spanyol Mikel Arteta lett az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal új vezetőedzője. A 37 esztendős tréner a klub pénteki bejelentése szerint vasárnaptól veszi át a londoni gárda irányítását.

Mikel Arteta lett az Arsenal új vezetőedzője
Mikel Arteta régi-új csapata mezével
Fotó: Twitter/Arsenal FC

Arteta 3,5 éves szerződést írt alá az együtteshez, melynek korábban játékosként is tagja volt. 2011 és 2016 között erősítette az Ágyúsokat, ahol 110 mérkőzésen 16 alkalommal volt eredményes, és a csapatkapitányi karszalagot is viselhette, az aktív játéktól is a londoni klubból vonult vissza.

Pályafutása befejezését követően 2016-tól Pep Guardiola segítőjeként dolgozott a Manchester Citynél, az elmúlt három évben két bajnoki aranyéremnek és egy FA-Kupa-győzelemnek volt tevékeny részese az égszínkékeknél.

Artetát már tavaly, Arséne Wenger távozását követően is hírbe hozták az Arsenallal, akkor azonban Unai Emerynek szavaztak bizalmat a klub vezetői. Emery november 29-éig húzta az Ágyúsok kispadján, a sorozatos gyenge eredmények miatt végül távoznia kellett, utoljára az Eintracht Frankfurt elleni 2-1-es vereség alkalmával vezette az alakulatot.

Azóta beugróként Freddie Ljungberg, a gárda korábbi kiváló játékosa látta el a vezetőedzői feladatokat, az Everton elleni szombati mérkőzésen is még ő lesz a „főnök”.

A csapat 17 fordulót követően a csalódást keltő 10 helyen áll a Premier League tabelláján 22 ponttal, az Európa Ligában bejutott a legjobb 32 közé, februárban a görög Olympiakosszal találkozik majd.

Kapcsolódó írásaink

Megharagudtak Özilre a kínaiak

ĀLabdarúgás. Különleges ok miatt került ki a CCTV nevű állami televízió programjából az Arsenal–Manchester City-találkozó közvetítése