Sport

Tovább csúszik Zion Williamson bemutatkozása

A vártnál később mutatkozhat be az NBA-ben a New Orleans Pelicans csapatát erősítő Zion Williamson. A sportág egyik legnagyobb ígéretének tartott 19 éves kosárlabdázó biztató nyári ligás szereplése után októberben megsérült, majd térdműtéten esett át, így egyetlen alapszakaszmeccsen sem tudott pályára lépni. A hírek szerint rehabilitációja elhúzódik, leghamarabb december közepén szerepelhet először a Pelicans mezében.

Tovább csúszik Zion Williamson bemutatkozása
Zion Williamson még egy jó darabig csak civilben figyelheti a meccseket
Fotó: AFP/Getty Images North America

Zion Williamson hosszú hónapok óta lázban tartja a világ kosárlabdakedvelőit. Az egészen elképesztő fizikai paraméterekkel megáldott játékosban sokan generációja egyik legnagyobb klasszisát látják, többek szerint Michael Jordanhez vagy Kobe Bryanthez hasonló korszakos egyéniséggé válhat.

198 centiméteres magasságához 130 kilogramm társul, hatalmas tömege ellenére azonban nemhogy nem lomha, kifejezetten gyors és dinamikus, felveszi a versenyt a legfürgébb hátvédekkel is. Amikor lendületből tör a palánkra, szinte megállíthatatlan, viszont akkor sem jön zavarba, ha ráállítanak több védőt, ilyenkor átlagon felüli játékintelligenciáját kihasználva jobbnál jobb passzokkal hozza tökéletes helyzetbe társait. Védekezésben is klasszis teljesítményre képes, így nem csoda, ha a szakértők régóta az NBA leendő szupersztárjai között tartják számon. 

Objektum doboz

Középiskolás és egyetemi játékosként is végigkísérték fejlődését, aztán idén nyáron az NBA játékosbörzéjén a papírformának megfelelően az első helyen csapott le rá a New Orleans Pelicans.

Williamson biztatóan szerepelt a nyári ligás felkészülési meccseken, 23,3 pont mellett 6,5 lepattanót átlagolt meccsenként, ezek után különösen nagy érvágás volt a Pelicans számára, amikor októberben kiderült, hogy a fiatal klasszis térdét meg kell műteni, így az október 22-i szezonrajton sem számíthatnak rá.

Objektum doboz

Az operáció sikeres volt, Williamson azonban a hírek szerint a vártnál lassabban gyógyul, előzetesen 6-8 hetes rehabilitációt jósoltak neki az orvosok, a Slam magazin a TNT riporterére, Kristen Ledlowra hivatkozva arról ír, hogy bár javult az állapota, december közepénél előbb semmiképpen nem látjuk a parketten a 19 éves kosarast.

Az mindenesetre bizakodásra ad okot, hogy Mark J. Spears, az ESPN munkatársa szerint Williamson múlt hét óta már újra tréningezik, igaz, egyelőre könnyített edzésmunkát végez.

Kapcsolódó írásaink