Sport

Döntetlent játszott az FTC az Espanyollal

A Ferencváros csütörtök este az Espanyollal csap össze a budapesti Groupama Arénában a labdarúgó Európa Liga csoportkörének 5. fordulójában

Döntetlent játszott az FTC az Espanyollal
Víctor Campuzano Bonilla, a spanyol csapat játékosa (b) és a ferencvárosi Eldar Civic a labdarúgó Európa-liga csoportkörében játszott Ferencváros - Espanyol mérkőzés
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A meccs elején az FTC lépett fel kezdeményezőbben, Varga Roland a 6. percben jó 20 méterről eresztett meg egy szép lövést, de Diego Lopez a levegőben úszva hárítani tudott.

Továbbra is támadásban maradt a Fradi, három perccel később Blazic ívelt Boli irányába, az elefántcsontparti támadó a kaputól 12 méterre megpróbálta lekezelni a labdát, aztán elesett Calero mellett, 11-es nincs, a védő nem bántotta.

A 17. percben Varga távolabbról is kedvet érzett a lövéshez, ezúttal 30 méterről tüzelt, lövése azonban körülbelül két méterrel elkerülte a kaput.

Közben azért az Espanyol is támadgatott, komoly helyzetet azonban nem tudtak kialakítani az első 15-20 percben a vendégek.

A 22. percben aztán góllá érett a Ferencváros mezőnyfölénye: Isael csavart be egy szabadrúgást jobbról, 22 méterről, a labda a hosszú oldali kapufáról a középen érkező Sigér elé pattant, aki könyörtelenül bevágta. 1-0.

Objektum doboz

A 31. percben egyenlítettek a spanyolok, Pipa két Fradi védőt is csúnyán befűzött a tizenhatoson belül, laposan középre passzolt, Oscar Melendo kapáslövése megpattant Frimpong lábán, és Dibuszt becsapva a hálóban kötött ki. 1-1.

Tíz perccel később Varga Roland kapott jó passzt Isaeltől a kaputól tizenöt méter távolságra, a magyar válogatott játékos azonban rosszul vette át labdát, így odalett az ígéretesnek tűnő lehetőség.

A 43. percben megint Varga kevergetett a spanyol tizenhatosnál, Marmol csak szabálytalanul tudta megállítani. A tizenhatos bal sarkától lőhetett szabadot a Fradi, Varga beíveléssel próbálkozik, de kifejelik a védők, és egyébként is lesen volt több hazai játékos.

1-1-es döntetlennel vonulhattak félidőre a csapatok. A csoport másik meccsén a CSZKA Moszkva Oroszországban 0-0-ra állt a szünetben a bolgár Ludogoreccel.

A második félidő Espanyol-lehetőséggel indult. A 47. percben Granero jobbról végzett el szögletet, ívelése a felső kapufát súrolva csavarodott ki.

Az 50. percben Isael szöglete után Sigér az ötösről fejelt, ám néhány centivel a kapu mellé bólintott.

Közben a Ludogorec Keserü góljával megszerezte a vezetést, még nehezebb helyzetben az FTC.

A 66. percben Isael tüzet 14 méterről kapásból, a vetődő Diego López nem tudott hárítani, a keresztléc mentette meg az Espanyolt a kapott góltól.

A 73. percben óriási Espanyol helyzet maradt ki: egy gyors kontratámadás végén Melendo adott be, középen Capuzano lőtt, Dibusz bravúrral menteni tudott.

Egy percre rá megint az FTC kapusának akadt dolga: Lozano szöglete után Calero fejelhetett közelről, Dibusz ismét szépen hárított.

A másik meccsen közben egyenlített a CSZKA Moszkva.

A 76. percben büntetőhöz jutott a Ferencváros: Calero értelmezhetetlen módon fellökte Bolit a tizenhatoson belül. A labda mögé Isael állt, de Diego López eszén nem tudott túljárni a Fradi brazil légiósa.

A 82. percben Boli látványos, félollózó mozdulattal húzta kapura a labdát nyolc méterről, de Diego Lopez könnyedén védte a próbálkozást.

A 90. percben ismét büntetőhöz jutott a Fradi, Iturraspe volt szabálytalan Isaellel. Ezúttal nem a brazil lőtte a tizenegyest, hanem a pár perccel korábban csereként beállt Michal Skvarka. A szlovák játékos nem rontott, szépen elküldte Diego Lopezt jobbra, a labdát meg balra lőtte.

A 94. percben a játékvezető piros lappal kiállította a Civicet a hazaiaktól.

A 96. percben egyenlített az Espanyol: Pipa beívelésnél a védők lemaradtak a frissen beállt Darderről, aki 6 méterről fejelt a hálóba, Dibusznak nem volt esélye menteni

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom